İTO meclisinde Ergenekon kavgası

Güncelleme Tarihi:

İTO meclisinde Ergenekon kavgası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 00:00

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda Meclis Üyesi Fatih Mehmet Oruç’un ‘Ergenekon’ ile terörle mücadele konusundaki görüşlerini aktardığı ve İTO’yu eleştirdiği konuşması tartışmaya neden oldu.

İTO’nun 2009 yılı faaliyet raporu ve 2010 yılı iş programı ile bütçesinin ele alındığı toplantıda söz alan Oruç, İTO’nun “Temel Hedefler ve İç Yönetmelik” isimli kitapçığına değinerek, kitapçığın Oda’nın görev ve amacını tarif ettiğini söyledi. Oruç, İTO’nun ekonominin gelişmesine engel konuları tespit ederken büyüklük ve etki sırasına göre konuları ele alması gerektiğini ifade ederek, 2010 iş programında bu hassasiyetin görülmediğini ileri sürdü. Yanlış bir anayasa ile yönetilen ülkelerde müteşebbis insanların mevcut potansiyellerine dinamizm kazandıramayacaklarını ifade eden Oruç, konuşmasında şöyle konuştu: “Hükümetin gündeme getirip geri çektiği anayasa değişikliği çalışmalarına destek veremedik. Artık siyah perdeler teker teker açılıyor, dokunulmazlara dokunuluyor ve ‘devlet de benim, kanun da benim’ diyen Ergenekon isimli canavarla karşılaşıyoruz. bu canavarın etkisiz hale getirilmesi ve yok edilmesi için bütün sivil toplum örgütleri yetkilileri desteklememiz gerekirken, İTO’da, ‘kuzuların sessizliğini’ oynuyoruz.”
İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar, “Toplantı gündeminin Ergenekon ile ne alakası var? Lütfen sizi yerinize alalım” diyerek Oruç’un yerine oturmasını istedi. Ancak Oruç, konuşmasını sürdürdü. İTO Meclis Üyesi Yüksel Çengel de Oruç’a, “Senin askerlerle ne sorunun var?” diyerek kürsüye yürüdü. Çengel, Oruç’un “Ergenekon isimli canavar” benzetmesine de “Canavarın adını söyle. Korkma, erkeksen adını söyle” diyerek tepki gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!