İTO Başkanı Yıldırım'a tepki

Güncelleme Tarihi:

İTO Başkanı Yıldırıma tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım'ın Milli Güvenlik Kurulu'nun ekonomiye müdahale isteğine ilişkin açıklaması, iş dünyasında tepkilere yolaçarken Başbakan Bülent Ecevit de "İş çevrelerinin buna karşı gerekli tepkiyi göstereceklerini umarım" dedi.
Haberin Devamı

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım'ın dün yaptığı konuşmada, Milli Güvenlik kurulunu ekonomiye ve dolayısıyla hükümete müdahale etmeye çağırması gerek Başbakan Ecevit gerekse iş çevrelerinden yoğun eleştiri aldı.

Başbakan Ecevit, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım'ın "Milli Güvenlik Kurulu'nun ekonomiye el koyması" yönündeki sözlerinin hatırlatılmasına karşılık olarak "Bu büyük sorumsuzluk işaretidir. Ben, evvela iş çevrelerinin buna karşı gerekli tepkiyi göstereceklerini umarım" dedi.

İş çevrelerinin eleştirileri

İTO Meclis Üyesi ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ali Bayramoğlu, Yıldırım'ın Türkiye'nin kötü yönetildiği görüşüne katıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Ekonomideki kötü gidişten, TOBB ve TÜSİAD da gerçekleri yansıtmadığı için en az hükümet kadar sorumludur. Ancak bütün bunlar Türkiye'de Milli Güvenlik Kurulu'nun bu işe müdahale etmesini gerektirmez" dedi.

Milli Güvenlik Kurulu'nun görevinin dış güvenliği koruyucu tedbirler alması olduğunu belirten Ali Bayramoğlu, "Kendisiyle bu konuyu görüşeceğim. Mehmet Yıldırım'ın bu konuda söylediklerinin iyice değerlendirilmesi lazım. Söylemi gazetelere yansıdığı gibi değilse bunu düzeltici bir ifadede bulunması doğru olur kanaatindeyim" dedi.

Oğuz Satıcı: "Önemli olan bir sonuç çıkarmak"

Tekstil ve Hammaddeleri İhracatcıları Birliği Başkanı Oğuz Satıcı da, Yıldırım'ın söyleminin, doğruluğu ya da yanlışlığından ayrı bir konu olduğunu, önemli olanın bundan bir sonuç çıkarmak gerektiğini belirtti. Satıcı, şunları kaydetti:

"Ülkede özellikle ekonomide bıçak kemiğe dayanmış vaziyette iken, insanların artık neyi söyleyip söylemediği, doğru mu değil miden öteye, bundan bir sonuç çıkarmak önemli. Bu söylemden rahatsız olan her kesimin, buna hükümet, iş dünyası, vatandaş dahil olmak üzere ülkenin ekonomisini rayına oturtacak ve üretime dayalı ihracatın hayat bulacağı şartların en kısa zamanda oluşturulmasına gayret göstermesi lazım."

Yıldırım'ın istifası isteniyor

Bir büyük holdingin isminin yazılmasını istemeyen başkanı da, Yıldırım'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi. İşadamı, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Böyle bir durumda ara rejim isteyen bir adamın istifası gerekir. Çünkü darbeye davet ediyor adam. Bu kadar yüksek pozisyonda oturan bir adamın böyle bir aymazlık yapması utanç verici." (AA)


  • Hoppala Mehmet Bey, bu da nereden çıktı?
  • Atalay Şahinoğlu, Yıldırım'a destek verdi
  • Yıldırım: "Niye istifa edeyim, sebep ne?"
  • TOBB: "Yıldırım, maksadını aşan açıklamalar yapmıştır"
  • Partilerden İTO Başkanına eleştiri

  • Haberle ilgili daha fazlası:

    BAKMADAN GEÇME!