İthal mobilyadan alınacak vergiler artırılıyor

Güncelleme Tarihi:

İthal mobilyadan alınacak vergiler artırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2015 10:04

AB ülkeleri, EFTA üyesi ülkeler ve İsrail, Makedonya, Bosna-Hersek, Fas, Batı Şeria ve Gazze Şeridi, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Güney Kore, Morityus dışındaki ülkelerden ithal edilecek mobilyalar için ilave gümrük vergisi yüzde 50, aksam ve parçalar için yüzde 25 olarak uygulanacak.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu'nun "İthalat Rejimi Kararına Ek Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, aralarında oturma mobilyaları, bunların aksam ve parçaları, tıpta, cerrahide, diş hekimliğinde ve veterinerlikte kullanılan mobilya ve koltuklar ile yatak takımı eşyalarının bulunduğu bazı ürünlerin ithalatında ilave gümrük vergisi alınacak.

İthal mobilyadan alınacak vergiler artırılıyor

GÜMRÜK VERGİSİ YÜZDE 50

AB üyesi ülkeler, EFTA üyesi ülkeler, İsrail, Makedonya, Bosna-Hersek, Fas, Batı Şeria ve Gazze Şeridi, Tunus, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Güney Kore, Morityus dışındaki ülke ve bölgelerden ithalat edilecek söz konusu ürünler için ilave gümrük vergisi yüzde 50, aksam ve parçalar için yüzde 25 olarak uygulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!