İtalyan şirketten Türkiyeye 150 milyon lira yatırım

Güncelleme Tarihi:

İtalyan şirketten Türkiyeye 150 milyon lira yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2019 11:36

İtalya merkezli şekerleme şirketi Ferrero Fındık, 2019 yılı içinde Türkiye’de 150 milyon liralık bir yatırım hedeflediğini açıkladı.

Haberin Devamı

FERRERO Fındık CEO'su Marco Gonçalves, şirketin Trabzon Fabrikasına yaptığı ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye uzun vadeli güvenimizi bir kez daha vurgulamak isterim. FERRERO Fındık, 2019 yılı içinde 150 milyon liralık bir yatırım hedefi koydu. Bu yatırımlar Ferrero Değerli Tarım Programıyla fındık üreticilerine yönelik eğitim ve teknik destekler ile üretim ve lojistik tesislerimizde devam eden büyüme ve geliştirme çalışmalarını kapsıyor" dedi.

Gonçalves, fındık pazarındaki son gelişmelere ilişkin olarak da, "2018-2019 yılı, hem kalite hem de miktar olarak iyi bir sezondu ve Ferrero'nun gereksinimlerini karşıladı. 2019-2020 mahsüllünü gözlemliyoruz. Henüz çok erken olmasına rağmen, fındık bahçelerindeki mevcut durum çok iyi. Bu da bakış açımızı çok olumlu etkiliyor" dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

"Bu dönemde gündemimizde, şu ana kadarki en yüksek rekoltenin alınması beklenen Şili var. Rekoltenin 30 bin tonu bulması bekleniyor ve kalitenin de en iyi seviyede olması öngörülüyor. Bu durum Şilinin fındık piyasasındaki yerini önemli bir oyuncu olarak pekiştiriyor.

"Stratejik partnerimiz olarak Türkiye'de de İtalya ve Şili gibi ülkelerde başarısı kanıtlanmış uzun vadeli programları uygulamaya hazırız. Bu programlar prim sistemi ile desteklenmiş ve kalite odaklı üretim yapan fındık üreticilerine öngörü ve stabilite sağlayarak sektörün sürdürülebilirliğini de artırıyor."

Ferrero, 1946 yılında İtalyanın Alba kentinde kuruldu. Bugün Grup 10 milyar Euro'yu aşan toplam iş hacmi ile şekerleme pazarının pazar liderlerinden ve küresel çikolata pazarının en büyük şirketlerinden biri konumunda. Dünya genelinde 22 üretim tesisi ve 9 tarım şirketi bulunan Ferrero’nun, 53 ülkede 40 bin çalışanı bulunuyor. Grup, 19. fabrikasını 2013 yılında Türkiye’de Manisa şehrinde kurdu. Ferrero'nun ürünleri 160'dan fazla ülkede tüketici ile buluşuyor. Ferrero, Ferrero Vakfı, Michele Ferrero Girişimcilik Projeleri ve Kinder+Sport Programı ile yerel toplumların gelişimini destekliyor.

BAKMADAN GEÇME!