İtalyan lüks outletçi İstanbul’a 100 milyon Euro yatırımla giriyor

Güncelleme Tarihi:

İtalyan lüks outletçi İstanbul’a 100 milyon Euro yatırımla giriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 00:00

İtalya’nın en büyük tekstil şirketlerinden olan ve İtalya’daki 4 outletinde Armani, Prada, Gucci, Bulgari gibi en lüks markaları barındıran Fingen, Türkiye’nin ilk lüks outletini açacak. Krizin outlet konsepti için doğru zaman olduğunu belirten Fingen’in Direktörü Massimo Gardel, İstanbul’da 100 milyon Euro yatırımla 2010’da ilk outleti açacaklarını söyledi.

İTALYA’nın en büyük tekstil ve gayrimenkul şirketlerinden, milyarlarca Euro cirosu bulunan Fingen, Türkiye’nin ilk lüks outlet (indirim ve seri sonu ürünlerin satıldığı mağaza) alışveriş merkezini açmaya hazırlanıyor. Fingen’in Direktörü Massimo Gardel, tam olarak yerini açıklamadığı outletin İstanbul’da bulunacağını söyledi. 80-100 milyon Euro yatırımla 2010 yılında açılması planlanan outlete dünyanın en önemli lüks markalarının geleceğini söyleyen Gardel, "Türkiye böyle bir şey daha önce görmedi" dedi.

Armani, Prada, Gucci

İtalya’da 4 outlet yatırımları olduğunu ve burada Armani, Prada, Gucci, Bulgari gibi lüks markaların mağazaları olduğunu anımsatan Gardel, "Söz konusu markalar Türkiye’ye gelmemizle birlikte bizi izleyeceklerdir. Şu anda bir isim veremem ama bizim projemizde yer alacaklarını düşünüyorum" dedi. İtalyan Frattini Ailesi’ne ait olan Fingen SpA, tekstilin yanı sıra kumaş ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteriyor. Holdingin en büyük faaliyet alanı şu anda RDM (Real Estate Development Management) isimli şirketi üzerinden yürüttüğü gayrimenkul.

Krize rağmen Türkiye

Outletler açmaya 10 yıl önce başlayan RDM, İtalya’nın ardından Türkiye’yi seçmiş. İlgilendiği bir başka ülke ise Çin. İtalyan şirket Türkiye’deki yatırımlarını MAG ile işbirliğiyle gerçekleştirecek. Krize rağmen Türkiye’ye gelme nedenlerini Gardel şöyle açıkladı: "Ekonomik kriz her yerde; İtalya, ABD, Almanya... Tüketici krizleri önemser. Tasarruf etmeye çalışır. Outletler böyle dönemlerde çok daha fazla önem kazanır. Bu nedenle de doğru bir konseptle geliyoruz. Kriz dönemlerinde ’Hadi 12 yeni yatırım yapalım’ diyemiyorsunuz ama bir şekilde faaliyetlerinizi sürdürmeniz lazım. Türkiye pazarına güveniyoruz. Krizin ardından bu pazarın çok ilginç olacağına inanıyoruz."

Gardel, Türkiye pazarının yeterince olgun olduğuna inandıkları için bir yıl önce yatırım kararı aldıklarını açıkladı. Açacakları lüks outlet ile bir alışveriş destinasyonu yaratmayı amaçladıklarını vurgulayan Gardel, restoranlar ve eğlence mekanları ile bunu destekleyeceklerini söyledi. Mimari olarak da farklılık yaratmayı amaçladıklarını kaydeden Gardel, İstanbul’un ardından İzmir ve Ankara gibi büyük şehirleri hedeflediklerini belirtti.

Lüks oteller geliyor

Massimo Gardel, lüks markaların otellerini açtıklarını belirterek, "Armani, Bulgari, Salvatore Ferragamo anlaşmamız olan markalar. Türkiye’yi bu açıdan da inceliyoruz. Doğru bir lokasyonda bu değerli markaların otelerini açabiliriz" dedi. İngiliz kravat ve eşarp markası Tie Rack’i satın alan Fingen, daha çok havalimanı mağazalarıyla bilinen zinciri Türkiye’ye getirmek için görüşmeler de yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!