İtalyan Ferrero 95 milyon Euro yatırdı Nutella ve Kinder’i Manisa’da üretecek

Güncelleme Tarihi:

İtalyan Ferrero 95 milyon Euro yatırdı Nutella ve Kinder’i Manisa’da üretecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2012 00:00

Dünyanın 4’üncü büyük çikolata ve şekerleme üreticisi konumundaki İtalyan Ferrero, Manisa’da 95 milyon Euro’luk üretim tesisinin temelini attı.

Haberin Devamı

Tesisin 2013 yılı içerisinde üretime geçeceğini belirten Ferrero Çikolata ve Tarım Ürünleri sözcüsü Carlo Marsili, “İlk etapta doğrudan 200 kişiye istihdam olanağı sağlayacak. Ferrero’nun dünyadaki 19. fabrikası olacak olan Manisa’daki üretim tesisi öncelikle, Nutella ve soğuk dolap ürünleri olan Kinder Süt Dilimi ve Kinder Pingui ile Türk pazarına hizmet edecek. Tesis önümüzdeki dönemde Orta Doğu pazarına da hizmet verecek şekilde genişleyecek” dedi.
Yatırımlar hızla büyüyor
Manisa’nın yatırım için büyük avantajlar barındırdığını belirten Carlo Marsili, “İzmir Limanı’na yakınlığı ve ulaşım kolaylığıyla Manisa OSB yatırım için büyük avantaj oldu. Ferrero olarak dünya genelinde çeşitli ülkelere yaptığımız yatırımları incelediğinizde, başlayan yatırımların zaman içinde ne boyutta yatırımlara dönüştüğünü görebilirsiniz. Bu bizim için çok değerli bir yatırım. Bizlerin bölgeye açılımı açısından da önemli bir itici güç olacak dedi. Ferrero’yu yakından takip ettiklerini anlatan Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, şöyle konuştu: “Ülkemize böyle bir yatırımı kazandırmış olmaktan dolayı gururluyuz. Bu yatırımın kendisi değerli olduğu gibi getireceği katma değerler de önemli. Bu yatırım Türkiye’nin halihazırda ithal ettiği bir ürün gamının önemli bir ihracatçısı olmasına olanak sağlayacak. Yabancı yatırımcıları ülkemizde yatırım yapmaya teşvik ederken ekonomimize bu şekilde bir katkıda bulunmasını ararız.”

Haberin Devamı

1 milyar ton üretim var

FERRERO’nun Türkiye’ye ekonomik gelişimine olan inancını hem de ülkenin demografik büyümesine olan ilgisini bir kez daha gösterdiğini analatan Ferrero Çikolata ve Tarım Ürünleri sözcüsü Carlo Marsili, şu bilgileri verdi: “Türkiye, Ferrero için hammadde tedarik edebileceği stratejik bir ülke olmanın yanı sıra potansiyel bir iç pazar olma niteliği de taşıyor. Bir aile şirketi olma özelliğini koruyan grubun 2010 yılı cirosu 7.3 milyar Euro, 2010 yılı üretimi ise 1 milyar ton olarak gerçekleşti. Cirosunun yüzde 70’ini Avrupa’dan elde eden Ferrero günümüzde, aralarında ABD, Rusya, Hindistan ve Çin’in de bulunduğu 18 ülkede üretim tesislerine sahip.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!