İtalyan aşısı

Güncelleme Tarihi:

İtalyan aşısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 00:11

Derimod ayakkabıda önemli bir işbirliğine imza attı. İtalyan kadın ayakkabı markası FRU.IT ürünleri artık Derimod mağazalarında satılacak. Ayrıca ayakkabıların üretiminin de Türkiye’de yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

DERİ ceketin yanı sıra ayakkabı ve çanta üretimine başlayan Derimod’un ayakkabı bölümünü patron Ümit Zaim’in 25 yaşındaki oğlu Ali Zaim yönetiyor. Aslında mühendis olan Ali Zaim İtalya ve İspanya’da farklı ayakkabı markalarında staj yaptıktan sonra Derimod’un ayakkabı operasyonunun başına geçti. Ve bu yaz Derimod’ta bir yeniliğe imza attı. Artık Derimod koleksiyonunun büyük bölümü İtalyan FRU.IT markasının. Tüm koleksiyon Türkiye’de üretiliyor.
10 yıl önce cirolarının yüzde 70’nin ceket lehine olduğunu hatırlatan Zaim, “Şimdi yüzde 65 ayakkabıya döndü. Ayakkabı atak yaptı. Bu arada ceket satışlarımız da düşmedi ama ayakkabı yelpazemiz çok genişledi. Biz 41 yıllık bir şirketiz, deri konusunda en deneyimli şirketlerden biriyiz. Türk derisinin dünyada bu kadar tanınmasında Derimod olarak çok emeğimiz oldu” dedi.

DİKKAT ÇEKEN MARKA
İtalya’nın en önemli genç kadın ayakkabı markalarından FRU.IT ile stratejik bir işbirliği yaptıklarını dile getiren Zaim şöyle konuştu: “FRU.IT, dünyada genç, dinamik ve sokak modasını yansıtan koleksiyonları ve özgün tasarımları ile dikkat çeken bir marka. Uzun süredir takip ediyorduk. Japonya’dan Amerika’ya tüm büyük mağaza zincirlerinde satılıyor. FRU.IT’in sayısız ödüllü patronu Gianluca Tombolini ülkesinde ve tüm Avrupa’da genç kadın ayakkabı segmentinde önde gelen tasarımcılar arasında yer alıyor. Biz daha önceden onlardan ürün ithal ediyorduk. Bu yazdan itibaren kadın koleksiyonumuzun büyük bölümü FRU.IT oldu.”

Zaim tüm koleksiyonun Türkiye’de üretildiğini belirterek hem daha çok adet üretime başlanacağını hem de koleksiyonun gelişeceğini ifade etti. Zaim anlaşmanın ayrıntılarını şöyle açıkladı: “Anlaşma iki bölümden oluşuyor: Öncelikle Derimod’un kadın ayakkabı koleksiyonunun önemli bir kısmı FRU.IT koleksiyonundan oluşacak ve Derimod etiketiyle Türkiye’de üretilecek. Biz FRU.IT’e belli bir satış garantisi veriyoruz ve satış üzerinden lisans ücreti ödeyeceğiz. Anlaşmanın ikinci bölümünde ise FRU.IT firması bu süreci izleyecek ve 1 yılın sonunda İtalya’daki üretimlerinin büyük kısmını Türkiye’ye kaydıracak.”

Türk ayakkabıcılarının artık dünya çapında üretim yaptığını kaydeden Zaim “Bu üretim kapasitesinin yanında, markaların farklılaşması gereken en önemli alan koleksiyondur. Bu da ancak tasarım ile mümkün. Bu konuda da her zaman yeni stratejik işbirliği arayışlarımız devam edecek. Biz Derimod olarak dünya markasından önce önemli bir durak olan ‘bölge markası’ olma yolunda önemli bir mesafe kat ettik. Şu an Türkiye’de 110, Rusya’da 9, İran’da 4, Suudi Arabistan’da 5, Kıbrıs’ta 2 mağazamız var. Suudi Arabistan ve İran’da çok talep var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!