İtalya ve Fransa’ya Türk salyangozu

Güncelleme Tarihi:

İtalya ve Fransa’ya Türk salyangozu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2005 00:00

TÜRKİYE bir çok ülkeye deniz ürünleri ihraç ederken, İtalya ve Fransa’daki ünlü restoranların kurbağa, salyangoz ihtiyacını da karşılıyor. Türkiye’de deniz ve su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) AB Balıkçılık Uyum Komisyonu Başkanı ve Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, sahibi olduğu Kocaman Balıkçılık İhracat ve İthalat Limited Şirketi aracığılıyla, çeşitli ülkelere dondurulmuş karides, salyangoz, orkinoz, sudak fileto, gümüş balığı, kurbağa budu, ahtapot, mürekkep balığı (sübye), deniz salyangozu, hamsi ile yağlı hamsi, yağlı sardalya, canlı kurbağa, taze kurbağa budu ve taze orkinos ihraç ettiklerini bildirdi. AA muhabirine, ihracat gerçekleştirdikleri ülkeler arasında İtalya, İspanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İngiltere, Japonya, ABD, Kanada, Kore ve Almanya bulunduğunu anlatan Kocaman, gümüş balığı, karides, sudak fileto, sübye ve ahtapot ihraç ettikleri İtalya’da en çok kurbağa ürünlerinin rağbet gördüğünü, Fransa’ya da diğer su ürünleriyle birlikte her ay önemli miktarda salyangoz gönderdiklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!