İtalya-Türkiye stratejik ekonomi ittifakı

Güncelleme Tarihi:

İtalya-Türkiye stratejik ekonomi ittifakı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2007 13:59

İtalyan Ticaret Merkezi (ICE) ile İtalyan Büyükelçiliği tarafından organize edilen “İtalya-Türkiye Strateji Ekonomi İttifakı” konulu toplantı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İtalya Başbakanı Romano Prodi'nin katılımıyla İstanbul'da başladı.

İtalyan Büyükelçilik Binasında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ömer Sabancı, Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyay'ın işbirliğiyle gerçekleştirilen toplantı saat 13.15'de başladı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesinde, gazete ve televizyonların görüntü almasına izin verildi.
Toplantıda, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili'nin açılış konuşmasının ardından Başbakan Erodoğan, İtalya Başbakanı Prodi, TÜSİAD Başkanı Sabancı, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı Okyay'ın konuşması bekleniyor. Konuşmaların ardından, Erdoğan ve Prodi'nin katılımcıların sorularını yanıtlayacağı öğrenildi.

Prodi'nin, Türkiye ve İtalya arasındaki mevcut ilişkilerden yola çıkarak yeni işbirliği imkanlarını ve iş hacminin genişletilmesi konularını ele alacağı toplantıda, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin en önemli sektörlerinden enerji, altyapı, finans ve özelleştirme, çevre koruma, mimari restorasyon ve bilişim teknolojileriyle ilgili işbirliği olanaklarının da değerlendirileceği öğrenildi.

Toplantıya; Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İMKB Başkanı Osman Birsen'in yanı sıra Rahmi Koç, Mustafa Koç, Aldo Kaslowski, Abdulkadir Konukoğlu, Tuğrul Kudatgobilik, Ali Kibar, Oğuz Satıcı, Ahmet Çalık, Adnan Polat, Murat Yalçıntaş, Tanıl Küçük ve Yavuz Canevi'nin de aralarında bulunduğu iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda, Türkiye'de faaliyet gösteren Fiat, Pirelli, Finmeccanica, ENI, Enel ve UniCredito gibi İtalyan firmalarının yetkilileri de hazır bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!