İtalya’da eğitim gördü, Diyarbakır’daki merkezi ‘kumaya estetik’ de çekti

Güncelleme Tarihi:

İtalya’da eğitim gördü, Diyarbakır’daki merkezi ‘kumaya estetik’ de çekti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2011 00:00

Kozmetik Cerrahi uzmanı Hamiyet Ariatta, İtalya’da aldığı tıp eğitimini doğduğu büyüdüğü, kendini borçlu hissettiği topraklara ödeyerek Diyarbakır’da çalışıyor.

Hamiyet Ariatta, şehrin merkezinde eski TRT binası diye bilinen iki katlı Novara Kilinik Estetik Uygulamalar Akademisi’nde aralarında dermatolog, plastik cerrah ve medikal estetik uzmanlarının da bulunduğu yaklaşık 15 kişi ile hizmet veriyor. Merkezde sadece estetik ve güzellik kaygılı kadınlar değil; cilt lekeleri, epilasyon, akne, yara, ameliyat ve dövme izlerine veda etmek isteyen erkeklere de çözümler sunuluyor.
Kumaya estetik
Diyarbakır’da, eve 3. kadın gelmesin diye kumaya estetik yaptırmaktan medet uman kadınlar da var. Novara Kilinik Estetik Uygulamalar Akademisi, Ariatta’nın 25 yıllık hayaliyle gelişti. Novara ismi Ariatta’nın İtalya’da Milano yakınlarındaki yaşadığı kentten geliyor. Roma Fatabane Fratelli Medical Estetik Akademisi ve Milano Leonardo da Vinci Estetik Uygulamalar Merkezi’nden mezuniyetleri olan Hamiyet Ariatta daha önce İstanbul ve Ankara’da da kısa süreli çalışmış.
Merdivenaltı uyarısı
En büyük şikayeti ise merdiven altı eğitimi olmayan bazı kuaförlerin bile bu kadar riskli tıbbı işlemleri yapmaları. Hamiyet Ariatta, “Bunun, bu tür lazerli araçların gelişigüzel kullanılmasının bazen ölümcül riskleri bile olabilir. Aslında bunu devlet yetkililerimiz çok iyi biliyor. Ama kontrollerde yetersiz kalınıyor. Çok sıkı denetimler yapılmalı. Sonra üzücü sonuçlarla karışlaşılmamalı” diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!