İtalya’da 75 milyon Euro kazanacak, Ortadoğu’ya 30 milyon Euro yatıracak

Güncelleme Tarihi:

İtalya’da 75 milyon Euro kazanacak, Ortadoğu’ya 30 milyon Euro yatıracak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 00:00

Kale Grubu, İtalya’nın en büyük karo seramik üreticilerinden Fincuoghi’yi satın aldıktan sonra yatırım için Ortadoğu’ya yöneldi. Kalekim ve Kaleseramik şirketleriyle iki ayrı ülkede yatırıma hazırlanan Kale Grubu, 2012’de 1.4 milyon liralık ciroya da ulaşmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

YENİDEN yapılanmaya giderek hızlı hareket etmeyi ve uluslararası alanda da söz sahibi olmayı hedefleyen Kale Grubu, bu kapsamda geçen hafta satın aldığı İtalya’nın karo seramik devlerinden Fincuoghi’nin ardından, yönünü Ortadoğu’ya çevirdi. Kalekim şirketiyle Suudi Arabistan’da işbirliği yaparak 10 milyon dolar yatırım yapacak olan Kale Grubu, başka bir Ortadoğu ülkesinde de Kaleseramik şirketiyle 30 milyon Euro’luk sıfırdan yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl 54’ncü yılını kutlayan Kale Grubu’nun Başkanı Zeynep Bodur Okyay, yapı ürünleri, yapı kimyasalları ve havacılık sektörlerine odaklanacaklarını belirterek, bu kapsamda gerekli yatırımları ve stratejik işbirliklerini yapma kararı aldıklarını açıkladı.
İtalya’ya 25 milyon Euro
Grubun doğduğu topraklar olan Çanakkale’de yeniden yapılanma çalışmalarını anlatan Zeynep Bodur Okyay, yapılanmanın amacının daha hızlı hareket etmek olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Kale Grubu geçen hafta İtalya’nın en büyük seramik karo üreticilerinden Fincuoghi’yi alarak bu ülkedeki ilk yabancı üretici oldu. İtalya’daki yatırımımız sayesinde 75 milyon Euro’luk ek ciro beklentimiz var. Beş yıl içinde bu ülkede ilave 25 milyon Euro’luk yatırım daha yapacağız. Bu yatırımla birlikte ciromuzu yüzde 25, ihracatımızı ise yüzde 100 artırmış olacağız. Bundan sonra yakın coğrafyada büyümeye odaklanacağız. Ortadoğu’da yapacağımız iki yatırımın yanında showroom açmaya devam ediyoruz. Erbil, Bakü, Priştine ve Dubai’de showroomlarımız bulunuyor. Bu yıl Beyrut, Riyad, Atina ve Trablus’daki mağazalarımız bölgedeki sıkıntılar nedeniyle biraz gecikti.”
1.4 milyar lira ciro
2011’de cirolarını yüzde 23 artırarak yaklaşık 1 milyar liraya çıkardıklarını ifade eden Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu’nun 2011 yüzde 24 büyüme ile 1 milyar 234 milyon lira, 2012’de ise yüzde 15 büyüyerek 1.4 milyar lira ciroya ulaşmasını hedeflediklerini söyledi. Kale Grubu’nun, önümüzdeki dönemde 3 alana odaklanacağını da açıklayan Okyay, “Grup, yapı ürünleri, yapı kimyasalları ve havacılık alanlarındaki yatırımlarını artırarak sürdürecek” dedi.
Yapılanma sonrası halka arz
Şirketlerin hızlı hareket edebilmesi için değişmek zorunda olduğunu vurgulayan Zeynep Bodur Okyay, şu bilgileri verdi: “Grubumuzu uluslararası arenaya taşımak üzere iyileştirme ve modernizasyon çalışmaları gerçekleştirdik. Grup logolarını markanın doğru tanımlanması için sadeleştirdik. Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kalekim, Kale markası altında birleşti. Ürün gruplarının yönetimi tek çatı altında toplandı. Ayrıca satış kanalımıza uygun ürünleri bünyemize katmayı düşünüyoruz. Daha da kurumsallaşıyoruz. Borsa alternatifini düşünüyoruz. Kurumsallaşma yönünde attığımız adımlarda bu planın da etkisi var. Ulusal ve uluslararası konjonktür müsait olursa açılma düşüncemiz var.”

Haberin Devamı

3 bin 736 kişi çalışıyor

Haberin Devamı

Kale Grubu’nda 3 bin 736 kişi istihdam ediliyor.
Grup, 2010 yılında 1 milyar lira ciroyu yakaladı.
Grubun bayi sayısı 250’yi aştı.
400 noktaya ihracat yapan Kale Grubu’nun ulaştığı ülke sayısı da 100’ü buldu.

İtalya, İrlanda gibi zorlanmaz

KALE Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, hükümetin istikrarı koruması halinde Türkiye’nin kriz sürecini etkilenmeden atlatabileceğini söyledi. Okyay, “ABD ve Avrupa’daki gelişmeler etkiliyor. İtalya da zorlanıyor. Ben oradaydım, bunun üstesinden gelirler diye düşünüyorum. İtalya, İrlanda gibi olmaz. Avrupa Birliği’nin 4 kurucusundan biri. Bu ülkedeki fedakarlıklar kolay olmayacak ama sanayisi çok güçlü” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!