İşyerinde zihninizi doğru kullanmak için dikkat etmeniz gerekenler

Güncelleme Tarihi:

İşyerinde zihninizi doğru kullanmak için dikkat etmeniz gerekenler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2018 10:20

Çalışırken motivasyonu yüksek tutmak oldukça önemli. İşte işyerinde zihninizi doğru kullanmanıza yarayacak öneriler...

Haberin Devamı

Çalışma hayatı zorluklarla dolu. Stresin ve yorgunluğun bir arada olduğu iş hayatında verimli çalışmak ve işe her gün mutlu gitmek de mümkün. Bunun için çalışma saatlerinde zihninizi doğru ve dikkatli kullanmanız gerekiyor. Böylece en yüksek verimle günü tamamlayabilir ve iş çıkışında en az stresle günü atlatabilirsiniz.

Planlayın

İş yerinize gelip masanızın başına geçtiğinizde, o gün yapacağınız önemli, kolay ve zor işler sıralanmış bir şekilde düzenlenmeli. Toplantılar, toplantıların zamanları, e-mailleriniz dikkatli bir şekilde incelendikten sonra çalışmaya başlamak daha doğru olacaktır. Böylece her işin yeri ve zamanı günün başında aklınızda yer edineceği için verimli bir iş günü geçirmek mümkün olacaktır.

Sosyal Medyadan Uzaklaşın

İş hayatında yapılan araştırmaların büyük bir bölümünde, çalışan verimini düşüren etkenlerin başında sosyal medya araçları geliyor. Konsantrasyonunuzu bozmamak ve sürekli olarak aktif bir şekilde iş yerinde yer almak için sosyal medya kullanım saatlerinize ciddi sınırlamalar getirin. Sadece küçük molalar ve öğle tatillerinde kullanmaya çalışın.

Haberin Devamı

Yoğun Çalışmayın

Çok çalışmak verimli çalışmak anlamına gelmez. Etkili bir çalışma ve zihin kullanımı için çalışmalarınızın arasına küçük molalar sıkıştırın. Nefes alın, arkadaşlarınızla konuşun, ayağa kalkın ve yürüyün. Böylece enerjinizi tek seferde harcamamış olursunuz.

İyi Uyuyun

Ertesi gün işyerinde yorgun ve uykusuz bir şekilde olmak, zihninizi etkili olarak kullanmanızı etkileyecektir. Bu nedenle hafta içlerinde erken uyumaya özen gösterin. Düzenli bir uyku düzenine sahip olun.

Sağlıklı Beslenin

Günün en önemli öğünlerinden olan kahvaltıyı atlayarak güne başlamayın. Uyandıktan kısa süre sonra yapılacak protein ağırlıklı kahvaltı, hem formunuzu korumaya hem de zihin sağlığınızın yerinde olmasına katkı sağlayacaktır. Öğle aralarında da yine karbonhidrat yerine lifli ve protein bakımından zengin besinler tüketmeye özen gösterin.

Spor Yapın

İş yerinde sadece beyninizi aktif olarak kullandığınız için spora ayıracak zamanınız olmayabilir. Fakat zihin, ne kadar çok çalışırsa o kadar çok gelişir ve aktif olur. İş çıkışlarında ya da öncesinde yapılacak kısa yürüyüşler ve koşular bile gününüzü daha verimli geçirmenizi sağlayacak ve yorgunluğunuzu azaltacaktır.

BAKMADAN GEÇME!