İşverenlerde seçim heyecanı

Güncelleme Tarihi:

İşverenlerde seçim heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2001 10:56

22-23 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK) 21'inci Olağan Genel Kurulu'nda işverenler yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gidecek.

İşadamları, oda ve borsa seçimlerinin ardından şimdi de sendika seçimlerinde heyecan yaşayacak. TİSK Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Ankara'da gerçekleştirilecek genel kurulda işverenler sandık başına gidecek. TİSK'in 21'inci Olağan Genel Kurulu'nda Refik Baydur ile diğer başkan adayı Metal Sanayi Sendikası Başkanı Tuğrul Kutadgobilik arasında kıyasıya bir çekişme yaşanması bekleniyor.

181 delegenin oy kullanacağı seçimlerde, MESS'in 49 delegesi bulunuyor. 27 delegesi bulunan Tekstil İşverenleri Sendikası'nın ise seçimlerde kilit durumda olduğu belirtiliyor.

TİSK başkanlığına adaylığını açıkladığı sıralarda Koç ve Sabancı gruplarından açık destek aldığı ileri sürülen Kutadgobilik'i, özellikle iş güvencesi yasası ile ilgili Baydur'la tartışmaları kamuoyuna da yansıyan TÜSİAD üyelerinin de desteklemesi bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!