İsveç Parlamentosu sağlık kurulu üyeleri SPA için geliyor

Güncelleme Tarihi:

İsveç Parlamentosu sağlık kurulu üyeleri SPA için geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2007 00:00

Travelextra, 2-3 Mart’ta İstanbul’da yapılacak SPA&Termal Fuarı SPA-Show’a nüfusunun yüzde 47’sinde romatizmal hastalıkları bulunan İskandinav ülkelerinden 15 sağlık turizmi acentası, belediye temsilcileri ve İsveç Parlamentosu’ndan sağlık turizm uzmanı 4 milletvekilini getiriyor .

Travelextra Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Avcı, Fuar’a gelecek İskandinav ülke temsilcilerinin SPA&Termal oteller, sağlık kuruluşları ile görüşeceğini ve bunun da Türk sağlık turizmi açısından bir reform niteliği taşıyan çok yeni bir açılım olduğunu belirterek, "Termal turizmde dünyanın en önemli kullanıcıları arasında yer alan İskandinav halklarının ülkemize yönlendirilme çalışmaları şüphesiz ki çok önemlidir. Bu konukların gelmesinde THY’nin büyük desteği vardır. Bu açıdan THY’nin Türk Sağlık turizminin gelişmesi adına yaptığı hamleler hem çok başarılı hem de çok etkilidir. Zaten gelen konukların önemi de bunun kanıtıdır" dedi.

NORVEÇ BELEDİYE MODELİ: Healthex ve SPA-Show gibi sağlık fuarların da kurucu olan Yalçın Avcı, İskandinav ülkelerinde belediyelerin sağlık turizmi açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek "Bu ülkelerde özellikle 45 yaş üstü grupta, en fazla rastlanan bu romatizmal rahatsızlıklar için doktorlar son 20 senedir termal tedavi öneriyor. Norveç modeli denilen bu model, giderek tüm İskandinavya’da yayılmaya başlamıştır. Buna göre belediyeler hasta olan 60 yaş üstü vatandaşlarını termal tedavi için göndermekte ve masraflarının tamamını karşılamaktadır. Gideceği tesisi tavsiye etmek ve önermek ise yine belediye sağlık kollarının elindedir. Bu açıdan fuardaki en önemli misafirlerimiz de bu yöneticiler olacak" diye konuştu .

İSVEÇ MİLLETVEKİLLERİ: Avcı, İsveç’te ise parlamentonun hükümet kanadı tarafında oluşturulan kurul sağlık turizmi haraketlerinde karar verici mekanizmayı oluşturduğunu kaydederek, "Bu kuruldan 4 milletvekilinin gelecek olması da bu temsilcilere Türk otellerinin kalitesinin ve tanıtımı büyük önem taşıyor. Uzun yıllardır İzlanda’yı tercih eden İskandinavyalılar için son dönemde yapılan araştırmalarda Türkiye’deki termal suların daha çok tedavi edici olduğunun anlaşılması, gözlerin bizim ülkemize dönmesine yol açtı. Fiyat olarak da Türkiye’nin daha önce gidilen İzlanda, Macaristan, Polonya ve Estonya gibi ülkelerden daha ucuz olması ise ülkemizi tercih edilecek pazar haline getirdi" dedi. Avcı, 2006’da İskandinav ülkelerinden termal turizmi için 357.510 kişinin Macaristan, İzlanda, Bulgaristan, Türkiye, Polonya, Estonya, Litvanya gibi ülkelere gittiğini söyledi.

KARAHAYIT’IN ÖNEMİ: Avcı Pamukkale’de bulunan hem tarihsel doku hem de özel kırmızı termal suyunun kalitesi bakımından olağanüstü bir bölge olduğuna dikkat çekerek "Karahayıt’ın tek eksiği uluslararası alanda yeterli ölçüde tanınmamasıdır. Bu eksiklik giderildiği gün Türkiye’ye sadece termal tedavi amacıyla gelinen özel bir destinasyon olacaktır. Karahayıt, Afyon, Kütahya gibi termal merkezlerin hakettiği değeri bulmaları şart. Ancak bu bölgelerin de marjinal yatırımlar yapmaya devam etmeleri gerekmektedir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!