İSTON rakibini satın aldı

Güncelleme Tarihi:

İSTON rakibini satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bir belediye şirketi olan ve beton elemanlar üreten İSTON, kendisi gibi kanalizasyon borusu üreten Yüksel Grubu'na ait boru fabrikasını satın aldı.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait şirketlerden İSTON, Yüksel Grubu'na ait Yüksel Boru Makina AŞ'nin boru fabrikasını 1 milyon 600 bin dolara satın aldı.

İSTON Genel Müdürü Süreyya Polat, İSTON'un bu rakamı Büyükşehir Belediyesi'nden para almaksızın kendi kaynaklarıyla belli bir plan içinde ödeyeceğini söyledi.

Belediye kuruluşu

İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları AŞ (İSTON), 1986'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kuruldu. Şirket, beton elemanları, hazır beton ve kent mobilyaları üretmeyi hedefliyordu. Ancak uzun süre verimsiz biçimde çalıştı ve zarar etti.

Bu nedenle, kanalizasyon borusu imal ettiği halde, yine belediyeye ait bir kuruluş olan İSKİ, kanalizasyon borusu ihtiyacını İSTON'dan değil, özel kuruluşlardan sağlıyordu. Yüksel Boru'nun betonarme boru fabrikası da bu amaçla kurulmuştu.

Ancak İSTON zaman içinde durumunu düzeltip piyasadaki yerini sağlamlaştırınca, İSKİ'nin kanalizasyon borusu ihtiyacını karşılamak üzere harekete geçti ve İSKİ için imalat yapmaya başladı.

İSKİ ile Yüksel Boru'nun anlaşması sona erince de şirketin fabrikasını İSTON satın aldı.

Yıllık üretim 460 bin ton

Yüksel Boru'nun fabrikası ayda 9000 ton beton ve betonarme boru üretiyor. Bu fabrikayı da bünyesine katan İSTON'un yıllık üretim kapasitesi 460 bin tona ulaşıyor.

İSTON Genel Müdürü Süreyya Polat, beton boru sektöründe küçük birkaç firma daha olduğunu, ancak kendileriyle rekabet edecek düzeyde olmadıklarını söyledi. Polat, bir belediye şirketi olmalarına rağmen, bir özel sektör şirketi gibi karlı ve rantabl çalışmayı hedef edindiklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!