İşte skandal ada

Güncelleme Tarihi:

İşte skandal ada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

İşadamı Mete Has'ın gazeteci-yazar Rauf Tamer'in evinde aldığı 650 bin dolarlık kaporada sözü geçen Tersane Adası, Göcek yakınlarında eşsiz bir doğa cenneti. Has, ‘‘Adayı Murat Demirel'e satıyordum. 650 bin dolaro kapora olarak almıştım’’ diyordu.

GÖCEK, turizmde Türkiye'nin yüzünü ağartan eşsiz doğa cenneti. Bu cennetin en güzel köşeleri ise koyları. Koylarda tekne turuna çıkanların denize girmeden geçemedileri yer Tersane Koyu olur. Şimdi bu koy, adını aldığı hemen yanıbaşındaki Tersane Adası, gündeme bomba gibi düştü. Murat Demirel'in Egebank olayında, ünlü köşe yazarı Rauf Tamer'e verildiği ileri sürülen 650 bin doları aldığını söyleyen Mete Has, Tersane Adası'nın sahiplerinden. Bu para alışverişinin de Mete Has'ın, Tersane Adası'nı Murat Demirel'e satmak istemesinden kaynaklanmış, alınan para da kaporaymış. Eşsiz güzellikteki Tersane Adası, Fethiye Körfezi'nin en büyük adası. Bizans Dönemi'nden kalma tersane kalıntıları bulunduğu için adaya 'Tersane' adı verilmiş. Çanak görünümündeki adanın kıyısında tek tük palmiyeler ve zeytin ağaçları bulunur.

Ada keçileriyle de ünlü. Günübirlik bir konaklama tesisinin bulunduğu Tersane Adası'nda liman ve sahilde restoranlar da bulunuyor. Mavi turun vazgeçilmez duraklarından olan Tersane Adası'nın, çanak şeklindeki koyu en fırtınalı havalarda bile yatlara güvenli barınma olanağı sağlar. Adanın tamamı ikinci derece doğal ve arkeolojik SİT kapsamında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!