İşte Akın Bey’in kamyoneti!

Güncelleme Tarihi:

İşte Akın Bey’in kamyoneti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2018 12:49

Fiat Chrysler Grubu (FCA), ABD Başkanı Trump’ın tehditleri sonrası 1.5 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladığı Michigan fabrikasının başına geçtiğimiz yıl Tofaş’ın Bursa fabrikası direktörü Akın Aydemir’i getirmişti.

Haberin Devamı

Mayıs ayından bu yana Akın Aydemir’in yönettiği Sterling Heights Fabrikası’nda daha önce Meksika’da üretilen pick-up (kamyonet) modeli Ram 1500’ün yeni

İşte Akın Bey’in kamyoneti

versiyonunun üretileceği resmi olarak açıklanmıştı.

İşte Akın Beyin fabrikasında üretilecek yeni RAM 1500’ün ilk casus fotoğrafları Detroit’in Güney Batısı’ndaki FCA’nın test merkezinde çekildi. Mart ayında satışa sunulması beklenen araç 13 Ocak’ta kapılarını açacak Detroit Otomobil Fuarı’nda sergilenecek. Akın Aydemir’in yönetttiği Sterling Heights Fabrikası 1953 yılında orduya jet motoru tedarik etme amacıyla Michigan’da kuruldu.

İşte Akın Bey’in kamyoneti


Haberin Devamı

1980 yılında Volkswagen Grubu tarafından otomobil fabrikasında dönüştürülen tesis, 1983 yılında Chrysler tarafından satın alındı. Gelecek yeni nesil RAM 1500 modelinin üretimi bu fabrika gerçekleştirilirken bu yıl fabrikada çalışmak üzere 700 yeni işçi daha istihdam edilecek.

İşte Akın Bey’in kamyoneti


7 YIL DİREKTÖRDÜ
Tofaş’ın, Bursa fabrikasının 2010 yılından bu yana Endüstriyel Operasyonlar Direktörlüğünü başarıyla gerçekleştiren Akın Aydemir, mayıs 2017 itibarıyla, FCA’nın Michigan’daki Sterling Heights Fabrikası’nda Fabrika Direktörü olarak yeni görevine başladı.

İşte Akın Bey’in kamyoneti


Tofaş’ın dünyanın farklı ülkelerine sadece otomobil ve hafif ticari araç ihraç etmediğini vurgulayan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Fiat Chrysler Grubu içinde önemli noktalara Türk yönetici ihraç ettiklerini belirterek, “Bugün 7 ayrı markaya aynı anda üretim ve 80 ülkeye ihraç ediyoruz. 2010 yılından bu yana fabrikamızın başarısına büyük katkısı olan Akın Aydemir’in ABD’ye transfer olmasından ötürü tüm Tofaş Ailesi olarak büyük gurur duyuyoruz. Bu sadece Tofaş’ın değil tüm Türkiye’nin başarısıdır. Bugün Altın Seviye’de üretim yapan fabrikamızın direktörünü ABD’ye ihraç ederek Tofaş’ın ülkemizi temsilen dünya otomotiv sektöründeki konumunu pekiştiriyoruz” açıklamasını yapmıştı.
İşte Akın Bey’in kamyoneti

Akın Aydemir'in transferi geçen yıl Hürriyet Gazetesi'ne manşet olmuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!