İstanbul'un yeni turizm gözdesi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun yeni turizm gözdesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 17:43

İSTANBUL’da boğucu sıcaklardan kaçan vatandaşlardan bir kısmı da Prens Adaları’nın en küçük üyesi olan ve Büyükada’nın 2 kilometre güneyinde yer alan Tavşan Adası’nı tercih ediyor. Bu adaya sandal ve motorlarıyla gelerek denize girenler, serin sularda kulaç atmanın keyfini yaşıyorlar.

Haberin Devamı

Balıkçı Adası olarak da bilinen ve 90 metre uzunluğunda ağaçsız çıplak bir kaya parçası olan adanın çevresine tekneleriyle gelen müdavimler, dalganın ve rüzgarın yönüne göre gönüllerince yüzüyorlar.

YÜZEYİ KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN YAPILAŞMADAN KURTULDU

Tavşan Adası ya da Balıkçı Adası (Yunanca, Neandros Adası) Marmara Denizi’nde yer alan Prens adalarının bir üyesi. Büyükada’nın 2 km kadar güneyinde, eni boyu 90 m olan, ağaçsız, çıplak bir kara parçası. Adada hem küçüklüğü hem de çoraklığı sebebiyle yerleşim yeri yok. Öteki Hayırsız Adalar gibi ada tavşanı çok olduğu için halk bu adaya "Tavşan Adası" ismini takmış. Ege Denizi’deki Yunan adalarından biri olan Andros Adası’ndan göç edip, Heybeliada’ya yerleşmiş olanlar, Heybeliada’da bir koloni oluşturmuşlardı. Androslular Büyükada’nın arkasındaki bu küçük adaya kendi adalarının ismini anmak için Yeni Andros anlamına gelen Neandros demişlerdi. Bugün bu adaya Niandros, hatta Yandros da denilmekte. Haritalardaki resmi adı ise Balıkçı Adası. Tavşan Adası’nın elverişli bir plajı yok. Bizans zamanında taşocağı olarak da kullanılmış. Adada bir adet manastır harabesi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!