İstanbul'da taksi ve taksi dolmuş ücretlerine zam

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda taksi ve taksi dolmuş ücretlerine zam
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 12:27

İstanbul'da taksi ve taksi dolmuş ücretlerine zam yapıldı. Yarından itibaren geçerli olacak zamma göre taksimetre açılış ücreti 1 YTL 50 kuruşa, kilometre başına ücret de 1 YTL'ye yükseltildi. Taksi dolmuş ücretleri de yüzde 15 oranında artırıldı.

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ekonomik koşullar ve dünya petrol fiyatlarındaki artışın taksici esnafının akaryakıt, yedek parça, lastik, akü ve onarım giderlerini etkilediğini ifade etti.

Dolaylı vergiler ve zorunlu giderlerinden ısınma, kira, aydınlanma ve okul masraflarının da taksici esnafını mali yönden etkilediğini dile getiren Kaçanoğlu, bu nedenlerle esnafın mağduriyetinin önlenmesi için zam talebinde bulunduklarını, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu'nun da bu talebi uygun bulduğunu belirtti.

Kaçanoğlu, 1 YTL 30 YKr olan taksimetre açılış ücretinin 1 YTL 50 YKr'ye, kilometre başına ücretin 90 YKr'den 1 YTL'ye, bekleme ücretinin de 17 YKr'den 20 YKr'ye çıkarıldığını kaydetti. Taksi dolmuş ücretlerine de yüzde 15 oranında zam yapılmasına karar verildiğini dile getiren Kaçanoğlu, yeni tarifenin yarın saat 24.00'den itibaren uygulanacağını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!