İstanbul'da işçilerden eş zamanlı eylem

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda işçilerden eş zamanlı eylem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 14:23

Türk-İş, DİSK, Kamu-Sen ve KESK'in çalışma yaşamındaki sorunlar ve TEKEL işçilerinin durumuna dikkat çekmek için aldığı genel eylem kararı İstanbul’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Sendikalara bağlı işçiler, bugün Taksim’de öğle saatlerine doğru toplanmaya başladı. İşçiler ellerinde, “Kefenimizi taşeron sardı, mezarımızı devlet kazdı, direnerek kazanacağı”, “Zafer Direnen Tekel İşçilerinin Olacak”, “İşten atılmak yasaklansın, işsize iş”, “Yeraltında ezilenler Yeryüzünü zapt edecek” pankartı taşıdı. Hükümet ve Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’ya tepki gösteren işçiler, “Kahrolsun sendika kararı”, “Hükümet istifa” sloganları atarak Taksim’den Beyazıt’a doğru yürüyüşe geçti.

CERRAHPAŞA VE ÇAPA’DA ACİL SERVİSLER ÇALIŞTI

İş bırakma kararının uygulanış biçimi konfederasyonlara ve bağlı sendikalara bırakılması nedeniyle eylemin süreleri farklılık gösterdi. KESK üyeleri, 22 Şubat’ta aldıkları bir günlük iş bırakma eylemini uyguladı. Bir günlük iş bırakma eylemine destek veren Çapa ve Cerrahpaşa Hastaneleri’nde ise sadece acil servis ve poliklinikler çalıştı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları da iş bırakma eylemi yaptı. Okmeydanı Hastanesi’nde toplanan sağlık çalışanları ise çalışma koşullarının iyileştirilmesini istedi.

VERGİ DAİRESİ ÇALIŞANLARI DA İŞ BIRAKTI

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası'na üye Kadıköy Vergi Dairesi çalışanları da iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Vergi Dairesi önünde toplanan çalışanlar, çeşitli sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Ahmet Acar, her türden ücret adaletsizliğine son vermek, toplu sözleşme ve grev hakkı için grevde olduklarını söyledi. Burada yapılan açıklamanın ardından bazı çalışanlar, Beyazıt'taki düzenlenen mitinge katılmak üzere yola çıkarken, bazı çalışanlar ise işlerine geri döndü.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren’in konuşma yapacağı Beyazıt’taki mitinge katılmak üzere Çapa'da toplanan bazı çalışanlar yürüyüşe geçti. Çalışanların tramvay yolunu kullanmaları nedeni ile Kabataş?Zeytinburnu tramvay hattında bir süre aksaklık yaşandı. Beyazıt’da düzenlenen mitingde konuşan KESK Başkanı Sami Evren, TEKEL işçilerin destek vermek için geldiklerini söylerken, 4C’nin de kaldırılmasını istedi.

DİSK’e bağlı sendikalara üye çalışanlar ise bugün saat 08.00’de Şişli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 10.00’da Okmeydanı Hastanesi önünde, 11.00’da Ambarlar Nakliyeciler Sitesi, 12.30’da Kartal Koşuyolu Hastanesi, 13.00’da ise Kadıköy Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!