İstanbul'da doğalgaz tüketiminde rekor

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda doğalgaz tüketiminde rekor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2006 10:52

İGDAŞ, İstanbul'da çetin geçen kış nedeniyle, Ocak ayında 750 milyon metreküp doğalgaz satışı yaptı. Böylece İstanbul'da doğalgaz kullanılmaya başlandığı 20 yıllık süre içinde en büyük gaz satışı gerçekleşti.

Tüfekçi, yaptığı yazılı açıklamada, geçen ay Türkiye genelinde havaların çok soğuk geçmesinin doğalgaz tüketimini etkilediğine dikkat çekerek, İstanbul'da sadece Ocak ayında 1 yıllık tüketimin yüzde 29'unun harcandığını bildirdi.
Tüketim artışının özellikle çetin geçen hava şartları ve her geçen gün artan kullanıcı sayısından kaynaklandığını vurgulayan Tüfekçi, şunları kaydetti: “Kış çok çetin geçti. Vatandaşlarımız, ısınabilmek için kombilerini daha yüksek derecede çalıştırdılar. Dolayısıyla tüketim de bir hayli arttı. Geçen yıl Ocak ayında 581 milyon metreküp doğalgaz tüketilmişken, bu yıl Ocak ayında 750 milyon metreküp doğalgaz tüketildi. Yani bir önceki yıla göre yüzde 18.5 oranında artış oldu. Bu rakam, İGDAŞ'ın 20 yıllık tarihinde bir ayda tüketilen en yüksek değerdir. İGDAŞ, Ocak ayında 750 milyon metreküp doğalgaz satışı yaparak, 20 yıllık tarihinin en büyük gaz satışını gerçekleştirdi.”

Tüfekçi, Türkiye'de en yoğun gaz kullanılan illerin başında Ankara, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir'in geldiğini, bu illerin Ocak ayındaki tüketiminin de 410 milyon metreküp olduğunu ifade ederek, İGDAŞ'ın sadece 1 ayda 5 ilin toplam doğalgaz tüketiminden yaklaşık yüzde 83 daha fazla doğalgaz satışı gerçekleştirdiğini bildirdi.
Levent Tüfekçi, 3 milyon 23 bin aboneye sahip olan İGDAŞ'ın, İstanbul sokaklarının yüzde 88'ine doğalgazı ulaştırdığını da belirterek, bu yıl bin kilometrelik yatırım, 300 bin yeni abone almayı hedeflediklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!