İstanbul'da bu noktalarda denize girmeyin

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda bu noktalarda denize girmeyin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 14:07

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan incelemede yüzmeye elverişli 81 nokta belirlendi. Yüzmeye elverişli bulunmayan 25 noktada ise kirlilik incelemeleri sürüyor.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul genelinde 106 noktada denizden alınan numunelere ilişkin mikrobiyolojik incelemenin sonuçları açıklandı. Yüzme ve rekreasyon amaçlı kullanılan sulardan alınan numunelerde toplam kaliform, fekal kaliform ve fekal streptok olmak üzere üç farklı kategoride inceleme yapıldı.

"Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği"ne göre gerçekleştirilen incelemeler sonucunda 81 noktanın temiz olduğu belirlendi. Her bölgeden 9 farklı numune alınan incelemede, İstanbulluların yüzmek için kullanabileceği plajlar ortaya çıktı.

İnceleme sonucunda yüzmeye elverişli bulunmayan ve kirlilik incelemelerinin devam ettiği noktalar şöyle:
"Bakırköy Florya Güneş Plajı yakınlarındaki Yeşilköy Çiroz Kumsalı, Beykoz Riva ve Poyraz Plajları yakınlarındaki İnternational Hospital önü, Riva Plajı yakınındaki Riva Deresi ve Poyrazköy Balıkçı Barınağı önü, Beyoğlu'nda Halıcıoğlu Parkı önü, Büyükçekmece Halk Plajı, Çocuk Sahili yakınlarındaki Serinpınar ve Kemer Dere çıkışları, Celaliye Deresi önü, Çatalca'da Binkılıç Çilingöz Plajı yakınlarında Binkılıç Çilingöz Deresi önü, Kadıköy Caddebostan Plajı yakınındaki Fenerbahçe Plajı, Küçükçekmece Menekşe Plajı İskele önü, Sahil Parkı önü yakınlarındaki Menekşe plajı, Küçükçekmece gölü bağlantı kanalı önü, Sarıyer Demirciköy Uzunya ve Gümüşdere Plajları yakınlarındaki Demirciköy ve Gümüşdere Köyü Dereleri, Silivri Çatalca Beldesi Kınalı Deresi Mevki önü, Kumluk mevkiindeki Karılar Deresi önü, Selimpaşa mevkiinde Selimpaşa Kavaklı Deresi önü, Şile Ağva ve Ayazma Halk Plajları mevkiinde Göksu Deresi ve Kumbaba Dereleri, Şile Sahilköy, Ayazma ve Kabakoz mevkilerinde Karakiraz Deresi, Kızlar Hamamı Şehir Kanalizasyonu ve Kabakoz Deresi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!