İstanbul yetmiyor hedefimiz Marmara

Güncelleme Tarihi:

İstanbul yetmiyor hedefimiz Marmara
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2006 00:00

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) davetlisi olarak kente gelen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, sanayiyi Marmara Bölgesi’ne taşımak amacında olduklarını söyledi. İSO Başkanı Tanıl Küçük Çanakkale’de ilk olarak İSO Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi, İSO Başkan Yardımcısı Zeynep Bodur Okyay ve ÇTSO Başkanı İlhami Tezcan ile birlikte Vali Orhan Kırlı’yı ziyaret etti.

Daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Küçük, İSO olarak uzun zamandır bölge ziyaretlerini sürdürdüklerini anlattı.

İSTANBUL TAŞIYAMIYOR:

Tanıl Küçük, İstanbul’un artık mevcut altyapıyı taşıyamadığını belirterek şöyle dedi: "Başta sanayi olmak üzere alternatifler arama ihtiyacı hissettik. Sanayiinin sadece İstanbul ve Kocaeli’de değil, Marmara’da da yapılanmasının İstanbul, hem de ülkemiz için önemli olduğunu düşünüyor, bunun için çalışıyoruz. Tabii ki İstanbul’da sanayi olacak. Sanayisiz bir İstanbul’u düşünemeyiz. Ama tarihi doku başta olmak üzere birinci ve ikinci zon dediğimiz bölgelerde sanayi olmayacak. Böylelikle İstanbul kısa zamanda esas olması gereken yere taşınarak, kültür, sanat, moda, finans merkezi olacak. Mevcudun biraz dağıtılması için sanayiinin Marmara Bölgesi’ne taşınması gerekiyor. Bu konu diğer bölgelerin eşit şekilde kalkınabilmesi ve İstanbul’un nefes alabilmesi için önemli. Böyle bir yayılım buradaki Organize Sanayi Bölgeleri’ni de harekete geçirecektir."

ÇABUK UNUTUYORUZ:

İSO Başkanı Küçük, İstanbul sanayisinin olası bir depreme hazır olup- olmadığına ilişkin soru üzerine olası depremin sadece sanayide değil ulaşım anlamında İstanbul için çok büyük bir risk olduğunu anlatırken şöyle dedi: "İstanbul ulaşımına bakarsınız ring daire şeklinde değil. 2 ulaşım yolu var. Bunlar depremde çok ciddi sıkıntı yaratır. Sadece sanayi için değil genel anlamda risktir. İstanbul Valiliği bu alanda çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, çalışmalar sanayi binalarının güçlendirilmesi anlamında bizim arzu ettiğimiz şekilde değil. Bu bilinci sanayicimize yaymaya çalışıyoruz. Maalesef çabuk unutan bir milletiz. O felaketi yaşadık. Esas olan unutmamak ve tedbir almak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!