İstanbul villa merkezi oluyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul villa merkezi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da Kemerburgaz, Zekeriyaköy, Bahçeköy, Tuzla, Şile, Bahçeşehir ve Büyükçekmece gibi merkezlerde inşa edilen villalar, üst gelir gruplarının yeni adresleri oldu. Kemer Country, Durusu Park ve Alkent 2000 ise yeni yerleşim merkezlerinde kurulan lüks sitelerin bazıları...

Villaya olan talebin artması, müteahhitlerin de bu alana girmesine yol açtı. İstanbul'da Büyükçekmece'den, Beykoz'a Kemerburgaz'dan Şile'ye kadar şehrin dört bir yanında villalar yapılıyor.

Son yıllarda İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde villa sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Konut açığı hızla büyürken, fiyatları 200 bin dolarla 1.5 milyon dolar arasında değişen lüks villalar yok satıyor.

Villaya olan talebin artması, müteahhitlerin de bu alana girmesine yol açtı. İstanbul'da Büyükçekmece'den, Beykoz'a Kemerburgaz'dan Şile'ye kadar şehrin dört bir yanında villalar yapılıyor.

Capital'in haberine göre bu villalar tamamlandığında toplam 60 bin kişi yaşayacak. İstanbul'da yeni kurulan lüks sitelerde villa ağırlığı göze çarpıyor. Villa sitelerin büyüklükleri de birbirinden farklı. Demirciköy evleri gibi 20 villadan oluşan küçük siteler de var, Acarkent gibi 1400 villanın yükseldiği siteler de.

VİLLA MERKEZLERİ

İstanbul'da Kemerburgaz, Zekeriyaköy, Bahçeköy, Tuzla, Şile, Bahçeşehir ve Büyükçekmece gibi merkezlerde inşa edilen villalar, üst gelir gruplarının yeni adresleri oldu. Kemer Country, Durusu Park ve Alkent 2000 ise yeni yerleşim merkezlerinde kurulan lüks sitelerin bazıları... Üsküdar'da ise Altuniza'denin iş merkezi haline dönüşmesi ve Capitol Alışveriş Merkezi'nin açılması, Altunizade'den Çamlıca'ya uzanan hat üzerinde de orta ve üst düzeye hitap eden siteler kurulmasına yol açtı. İstanbul'daki bir başka villa merkezi ise Sarıyer sırtları. Belgrad Ormanları içinde Zekeriyaköy, Demirciköy ve Kilyos'ta çoğu lüks villalardan oluşan lüks siteler yükseliyor.

FARKLI YAŞAM TARZI

Villa kentlerde yaşayanlar şehrin gürültü ve karmaşasından uzakta ve hür türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek mekanlarda yaşıyorlar. Alışveriş merkezleri, okullar, atlı spor klüpleri, tenis kortları, golf sahaları bulunuyor.

Bu villalarda oturanlar ise genellikle tekstilci, tüccar, finans ve reklam sektöründe çalışan üst düzey yöneticiler ve rant zenginlerinden oluşuyor. Sanatçı, sporcu, doktor, avukat ve akedemisyenlerden bazıları da bu siteleri tercih ediyor.

NEDEN TERCİH EDİLİYOR?

Nüfusun hızlı artışı ve buna paralel olarak yaşanan çarpık kentleşme nedeniyle insanlar İstanbul'da kent ortamından birkaç saat de olsa uzak kalmaya özlem duyuyorlar. Özellikle ekonomik durumları uygun olan aileler de ise bu özlem müstakil evlere yönelim olarak kendisini gösteriyor.

Hem İstanbul içindeki, hem de dışındaki bu tür konutlara uzun süreden beri yoğun bir talep yaşanıyor. İnsanların sitelere ve site içindeki villalara yönelmesinin diğer nedenleri ise güvenlik, sosyal çevre, yeşil alanların çokluğu, sosyal aktiviteler ve spor tesisleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!