İstanbul Tabip Odası: Roche borcunu ödesin

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Tabip Odası: Roche borcunu ödesin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2005 17:21

İstanbul Tabip Odası Başkanı Gencay Gürsoy, SSK’yı zarara uğrattığı öne sürülen ROCHE ilaç firmasının, bilirkişileri suçlamayı bırakıp, SSK’nın zararını geri ödemesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Gürsoy, ROCHE’a, SSK yolsuzluğunu inceleyen bilirkişi heyeti hakkında yaptığı suçlamalara yönelik bir basın açıklaması yaptı.

İstanbul Tabip Odası’nın, Başsavcılık talebiyle istenen bilirkişi olarak Dr. Osman Öztürk’ü önerdiğini belirten Gürsoy, bilirkişi heyetinin taraflı davrandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

SSK’nın zarara uğratılması konusunda, "piyasanın kurallarını uyguladık" şeklinde yapılan savunmanın kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Gürsoy, "İnsanlar için yaşamsal önemi olan ilaç, piyasanın vahşi kurallarına teslim edilemez" diye konuştu. Gürsoy, Sağlık Bakanlığı’nın, ilaç ruhsatlandırması ve fiyatlandırması konusundaki sorumluluğunu yerine getirmediğini de iddia etti.

ROCHE ilaç firması, Neo-Recomon adlı ilacı, bazı devlet hastanelerine 88 milyon liraya satarken, SSK’ya 230 milyon liraya satarak SSK’yı zarara uğrattığına dair belgeler ortaya çıkmış ve konu hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!