İstanbul, kongre turizminde 50 milyon dolar kaybetti

Güncelleme Tarihi:

İstanbul, kongre turizminde 50 milyon dolar kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra İstanbul'da birbiri ardına patlayan bombalar kongre turizmini olumsuz etkiledi. Türkiye'de kongre turizmi organize eden VİP Turizm'in İcra Kurulu üyesi Ceylan Pirinçcioğlu, ‘‘Terör olayları’’ gerekçe gösterilerek son üç aydaki iptal edilen uluslararası etkinliklerden dolayı Türkiye'nin en az 50 milyon dolar kaybettiğini belirtti. Pirinçcioğlu, güçlü ve istikrarlı bir hükümetle dış tanıtımın düzgün ve tek sesli olarak yapılmasını istedi.

Terör bahanesiyle iptal edilen etkinlikler arasında, VİP Turizm'in organize ettiği 5-11 Haziran ‘‘Planet Tivoli EMA'99’’ ve 26-29 Mayıs Avrupa Solunum Birliği Kongresi ile Sun Micro System'in İstanbul toplantısı ve İstanbul Amerikan Robert Lisesi'nin 15 Nisan'da Cemal Reşit Konser Salonunda organize ettiği ‘‘30'ncu Avrupa Gençlik Parlamentosu’’ yer aldı.

VİP Turizm İcra Kurulu üyesi Ceylan Pirinçcioğlu, kongre turizmindeki terör zararını şöyle anlattı:

‘‘Son 3 ayda yalnızca 5 yıldızlı otellerde 125 bin geceleme iptal edildi. Türkiye'nin bu iptallerden kaybının 50 milyon dolar olduğunu tahmin ediyorum. PKK'nın Türkiye'yi savaş alanı ilan etmesi, Mavi Çarşı yangını sonrasındaki Valilik ve İçişleri Bakanlığı'nın uyarı demeçlerinin dış basında yankı uyandırması iptallere neden oldu.’’

AVRUPALI GENÇLER ÇEKİNDİ

Amerikan Robert Lisesi'nden Leyla Aktay, merkezi Avusturya'da bulunan Avrupa Gençlik Parlamentosu'nun önyargılı iptal kararına çok üzüldüklerini belirterek şunları söyledi:

‘‘İptal kararı terörün üst seviyede olduğu günlerde geldi. Yaklaşık 300 Avrupalı öğrenci Türkiye'ye gelecekti. Öğrencileri misafir edecek aileler hazırdı. İptal kararında dış basındaki Türkiye karşıtı terör haberleri gerekçe gösterildi.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!