İstanbul Havalimanı çalışanlarına konut

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Havalimanı çalışanlarına konut
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2018 08:30

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Havalimanı’nda çalışanlar için, Türk Hava Yolları (THY) Emlak Konut işbirliğiyle yapılacak konut projesi hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Mayıs ayında açıklanan projenin Arnavutköy’de 3 milyon 600 bin metrekare alanda yapılacağını ve ilk etapta 7 bin konut yer alacağını belirten Kurum, “Şubat ayında ihalesini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu proje de zemin artı 4’ü geçmeyecek örnek bir proje olacak. Orada Üçüncü Havalimanı’nda çalışanların erişimini kolaylaştıracak güzel bir proje olarak karşımıza çıkacak” dedi.

Kurum, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada Kanal İstanbul projesi ile ilgili çalışmalara yoğunlaştıklarını belirterek, “Kanal İstanbul’un 1/100 bin ölçekli planları hazır. Bunları yayınlamadık ama hazır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ihale sürecini yürütüyor. İhaleye esas olmak üzere onlar bize belli noktalar verdiler. Oraların alt ölçekli planları da bitiyor. Yani 5 binlik planları da çalışılıyor” bilgisini verdi. Kanal İstanbul’un güzergahı üzerinde şu an için önemli olanın ihalenin ve projenin yapılması olduğunun altını çizen Kurum, “Projenin master planı yapılırken biz bölgesel olarak çalıştık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!