İstanbul da Frankfurt ve Londra gibi büyük finans merkezi olacak

Güncelleme Tarihi:

İstanbul da Frankfurt ve Londra gibi büyük finans merkezi olacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2011 00:00

Deutsche Bank CEO’su Dr. Josef Ackermann, önümüzdeki dönemde finans merkezlerinin sadece Frankfurt ve Londra’da olmayacağını, İstanbul’un da finans merkezi olmaya başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’in davetlisi olarak Sabancı Üniversitesi’nde “Global Financial System After The Crisis” (Kriz Sonrası Küresel Finansal Sistem) üzerine konuşan Ackermann, “Son krizde finansal krizlerin bedellerinin çok yüksek olduğu anlaşıldı” dedi.

İnterdisipliner yapı
Finansal krizlerin sebeplerinin tek başına para politikaları,  politik yaklaşımlar, risk yönetimindeki küresel farklılıklar olmadığını kayededen Ackermann, “Bunlar arasındaki karmaşık ilişkiler de krizin nedenleri arasında. Önümüzdeki dönemin iş modeli, tüm bu kompleks yapıyı eş zamanlı yönetmeyi gerektiriyor” dedi.

Finans sektörünün tüm krizlere rağmen büyük kariyer fırsatları sunduğunu belirten Ackermann, finans sektörünün, zorlukları ve çok boyutlu yapısı ile interdisipliner bilgi ve düşünce sistemi gerektirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencilerine tavsiyelerde de bulunan Ackermann şöyle konuştu: “Küresel bir sektör olarak finans, tüm dünyadan insanları bir araya getirir. Böylece sadece profesyonel gelişime değil, ayrıca kişisel gelişime de katkı sağlar. Bu sektörde çalışacaklara kariyerleri boyunca Şangay, Sao Paolo gibi dünyanın farklı bölgelerinde çalışmaya hazır olmalarını öneririm.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!