‘İstanbul Boatshow’da 1 milyar TL değerinde tekne sergileniyor

Güncelleme Tarihi:

‘İstanbul Boatshow’da 1 milyar TL değerinde tekne sergileniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 01:25

YAKLAŞIK değeri 1 milyar TL’yi bulan tekneler Uluslararası İstanbul Boatshow’da görücüye çıktı. 28 Eylül’e kadar açık kalacak fuarı 80 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuarda tekne fiyatları 5 bin Euro’dan başlıyor.

Haberin Devamı

BU yıl 34’üncü kez düzenlenen İstanbul Boatshow, Pendik’de kapılarını açtı. Tekne tutkunlarına, beğendikleri tekneleri hemen deniz üstünde test etme olanağı veren İstanbul Boatshow, bu yıl büyüyerek 150 bin metrekarelik alana ulaştı. Boyları 3 metre ile 40 metre arasında değişen 380 mega yat, motor yat, yelkenli tekne ve katamaranların 2014 ve 2015 modellerinin görücüye çıktığı Boatshow’a, 80 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor..

18 MİLYON TL’LİK SATIŞ

Geçen yıl hem Avrupa’da; hem de Türkiye’de yıldızı yükselmeye başlayan katamaranlar, bu yıl yat tutkunlarının yeni gözdesi olarak öne çıkıyor. Geniş gövdesi ile dikkat çeken katamaranlar, denizde seyir halindeyken daha dengeli ve konforlu olması, yakıt tasarrufu sağlaması ile de öne çıkıyor. 28 Eylül Pazar akşamına kadar açık olacak fuarda dün 18 milyon TL’lik 17 tekne satışı gerçekleşti.

Haberin Devamı

Sektör her yıl yüzde 20 büyüyor

UBM Türkiye Fuarcılık Genel Müdürü Direktörü Kerim Bertrand, Boatshow’un Türkiye’deki en büyük ve ticaret hacmi en geniş fuar olduğunun altını çizdi. Sektörün büyümeye devam ettiğini anlatan Bertrand, “Sektörün yıllık büyüme rakamı yüzde 20 civarında” diye konuştu.

7 yıldızlı mega yatlar

İSTANBUL Boatshow’da bu yıl fiyatları 2 milyon Euro’nun üzerinde 98 adet mega yat, motor yat, katamaran ve yelkenli görücüye çıktı. Deniz üstünde Lüks yaşam şovu yapan ve 7 yıldızlı konfor sunan bu yatlara ilgi büyüktü. Bu lüks yatları geçmek için ise randevu almak yeterli.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!