İsrail ilk tedbiri kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

İsrail ilk tedbiri kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 17:13

Yılmazlar Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Reyiz Yılmaz, firmanın İsrail'deki alacaklarına el konulan iki tedbir miktarından biri olan 2 milyon 600 dolarlık kısmının kaldırıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Yılmaz, konuya ilişkin açıklamasında, firma avukatlarının İsrail'de gerekli girişimlerde bulunarak gerekçesi siyasi olan iki tedbir miktarından biri olan 2 milyon 600 bin dolarlık olanını kaldırttığını, 450 bin dolarlık kısmına el konulma uygulamasının ise devam ettiğini bildirdi.

İsrail'in amacının emsal oluşturup firmadan haksız kazanç elde etme arayışı olduğunu iddia eden Yılmaz, “Bu yolla yüzlerce milyon dolarlık uyduruk emsal dava açılması sağlanabilir” dedi.

İsrail'e karşı kendilerine sahip çıkmadığı gerekçesiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a açtıkları davayı da maddi kaygılarla açmadıklarını, yaşadıkları kırgınlık nedeniyle bu davayı açtıklarını ifade eden Yılmaz, “Yılmazlar Holding, bugüne kadar Savunma Sanayi Destekleme Fonu'na yaklaşık 1 milyon 500 bin dolar bağış yapmıştır. Firmamızın davayı kazanması durumunda da kazanılan tutar şehit ailelerine ve Mehmetçik Vakfına bağışlanacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Firmalarının İsrail'de devam eden konut, hastane, köprü, gökdelen gibi toplam yarım milyar doları bulan projeleri bulunduğuna da işaret eden Yılmaz, firmalarının 16 yıldır iş yaptığını, bundan sonra da iş yapmaya devam edeceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!