Ispartakule’de ‘satılamaz’ şoku

Güncelleme Tarihi:

Ispartakule’de ‘satılamaz’ şoku
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 21:49

PİYASAYA olan borçları nedeniyle 2008’de intihar eden ‘Banker Kastelli’ lakaplı Abidin Cevher Özden’in, işadamı Korkmaz Yiğit’ten olan alacağı yıllar sonra İstanbul Avcılar’da binlerce aileyi vurdu.

Haberin Devamı

Özden’in oğlu Süleyman Cemil Bahadır, Yiğit’in babasına olan borcunu tahsil etmek için dava açtı. Dilekçede, Yiğit’in Avcılar Ispartakule’de (Bahçeşehir) yüzlerce dönüm araziyi hileli yollarda sattığı iddia edildi; Tahtakale bölgesindeki bu arazilere tedbir konulması istendi. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararıyla, “Taşınmazlara ait tapu kayıtları dava sonuçlanıncaya kadar satış ve devri önlensin” denildi. Mahkemenin tedbir kararına karşı, farklı kişi ve şirketlerce itirazlar yapıldı. Tedbir kararını aldıran Avukat Yaşar Ağsu, “Bu karar bölgedeki 4 bine yakın konutu kapsıyor. Tedbir kararı devam ettiği sürece daire satışı yapılamaz. Daire sahipleri de daire satın aldıkları şirketlere, TMSF’ye karşı dava açabilirler” dedi.

‘BİZİMEVLER’İ KAPSAMIYOR MU?

Haberin Devamı

Ispartakule bölgesindeki en büyük proje alanına sahip Bizim Evler 1, 2, 3, 4 ve 5’te tapu devir işlemleriyle ilgili bir problem yaşanmadığı bildirildi. İhlas Yapı A.Ş’den yapılan açıklamada, Bizim Evler 6 ile Bizim Evler 7 projelerinde de tapu devir işlemlerinin sorunsuz yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Bizim Evler projelerinin yer aldığı arsaların tamamı, söz konusu parsellerin dışında kaldığı için tedbir uygulamasından etkilenmemektedir” denildi.
Emlak Konuk GYO’dan yapılan açıklamada da, bölgede üzerinde proje geliştirilmiş ve geliştirilecek şirkete ait arsalarda satış ve deviri kısıtlayıcı bir durum olmadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!