İspanya’yı kriz sarstı, Türk seramiği dünya ikincisi olacak

Güncelleme Tarihi:

İspanya’yı kriz sarstı, Türk seramiği dünya ikincisi olacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2010 00:00

Dünyanın en önemli seramik fuarlarından “Cersaie”ye Türk seramik sektörü 15 firmayla çıkartma yaptı.

Haberin Devamı

Çanakkale Seramik, Kale Bodur, Kütahya Seramik, Ege Seramik, Ece, Vitra, Güral Vitrifiye, Hitit Seramik, Uşak Seramik, Termal Seramik, Graniser, Seramiksan, Söğütsen Seramik, Seranit ve Bien ürünlerini sergilerken, önemli iş bağlantıları da kurdu. Gerek ihracat ve gerekse iç piyasada sağlıklı bir yol haritası çizen Türk seramik sektörü, son iki yılda derin bir ekonomik krize giren ve şimdilik 36 firmanın konkordatoya başvurduğu İspanya’nın ikincilik koltuğunu hedefliyor. 2 milyar Euro ciroya sahip Türk seramik sektörü lider İtalya’yı da ürkütüyor.
Hedef Avrupa liderliği
Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Türk seramikçiliğinin son yıllarda çok önemli atılımlar yaparak, rekabette olumlu sonuçlar alındığını söyledi. Okyay, şöyle konuştu: “Seramik sektöründe bir Çin gerçeği olsa da bizim hedefimiz Avrupa’da lider olabilmek. Şu anda İtalya’dan sonra sektörün başta gelenlerinden İspanya’nın kendi iç bünyesindeki ekonomik kriz seramik dünyasına da fazlasıyla yansıdı. Sıkıntı içerisindeler ve bu Bologna Cersaie Fuarı’na da yansıdı. Açıkçası, İspanya’nın yerine göz diktik.”

Haberin Devamı

Üretim 3’e katlanacak

Güral Vitrifiye’nin sahiplerinden Harika Güral, sektörün kalite fiyat dengesinde birçok gelişmiş ülkeyi geride bıraktığını belirtti. Kütahya Seramik Pazarlama Müdürü Emrah Meriçboyu, “Seramik şu sıralarda Türkiye’nin yükselen yıldızı haline geliyor. Avrupa’daki ekonomik krizde bizim sektörün daha sağlıklı şekilde yol aldığı görülüyor. 2015’e kadar üretimi Türkiye olarak üçe katlayabiliriz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!