İSO'nun yeni Başkanı Tanıl Küçük

Güncelleme Tarihi:

İSOnun yeni Başkanı Tanıl Küçük
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2001 10:32

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlık seçimlerini Tanıl Küçük kazandı. İSO Meclis Başkanlığı'na ise tek aday olan Hüsamettin Kavi seçildi.

Odakule`deki İSO binasında yapılan seçimlerde Yönetim Kurulu Başkan adayları Meral Gezgin Eriş ve Tanıl Küçük ile Meclis Başkan adayı Hüsamettin Kavi ile birlikte seçim sandığının önünde basın mensuplarına poz verdiler.

İKV Başkanı Meral Gezgin Eriş, seçimlerden herhangi bir tarafın değil İSO`nun kazanacağını belirterek, ``Bu seçime taraf olanlar buna içtenlikle inanıyoruz`` dedi.

``Seçimi kazanacak mısınız?`` şeklindeki soruyu, ``tabii ki kazanacağıma inanıyorum`` diyerek yanıtlayan Eriş, sivil toplum örgütlerinin kendini yenileme ve yeni enerji kazanma yeteneğini sergileyen mesajlarını siyaset için önemli bulduğunu söyledi.

İSO Yönetim Kurulu eski başkan yardımcı Tanıl Küçük de, 8 yıllık bir dönemde yapamadıkları konular bulunduğunu dile getirerek, ``Biz hem bunları yapmaya çalışacağız, hem de ileriye dönük düşüneceğiz`` dedi.

Öncelikle kan kaybeden sanayiye kaybettiği kanı yeniden sağlamak için önümüzdeki dönem çok daha güçlü çalışılması gerektiğini vurgulayan Küçük, bir basın mensubunun ``Ankara`ya mesajınız olacak mı?`` sorusuna da, siyasi konulara girmek istemediğini söyledi.

İSO Meclis Başkanı Ömer Dinçkök`ün yerine aday olan ve İSO`nun 8 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Hüsamettin Kavi de, Oda`nın üyelerinin ihtiyaçlarına yönelik çözümler konusunda oldukça büyük bir mesafe katettiğini söyledi.

Eriş ve Küçük`ün Yönetim Kurulu Başkanlığı`na talip olmalarının İSO için son derece güzel ve önemli bir görev olduğunu vurgulayan Kavi, ``Eminim ki, bu tatlı rekabetten İSO yararlanmış olarak çıkacaktır`` dedi.

LİSTELER BELLİ OLDU

İSO Yönetim Kurulu eski Başkan Yardımcısı ve Elit Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük`ün 11 kişiden oluşan listesinde, H. Halil Demirkaya, Ataman Onar, Bahattin Keleş, Mustafa Özkazanç, Zeynep Bodur Okyay, Ali İsmail Sabancı, Uran Tiryakioğlu, Bülent Demircioğlu, Mehmet Büyükekşi ve Nuri Tuna yer aldı.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Meral Gezgin Eriş ise, Ahmet Sakip Gürsoy, Ali E. Çavuşoğlu, Ali Engin Keçeli, Köksal Yüceler, M. Okan Oğuz, Mustafa A. Özilhan, Mustafa Alpagut, N. Özcan Özenbay, Teoman Yenigün ve Turan N. İnkaya`dan oluşan ekibiyle oy isteyecek.

Odakule`deki İSO binasında gerçekleştirilen seçimlerde 106 Meclis Üyesi yeni yönetim kurulunu belirleyecek.

KAVİ ARTIK MECLİS BAŞKANI

Ömer Dinçkök`ün kendi isteğiyle bıraktığı Meclis Başkanlığı seçiminde tek aday olan İSO Yönetim Kurulu eski Başkanı Hüsamettin Kavi kazandı. 98 oyun kullanıldığı seçimde Kavi 89 oy aldı. Erdal Bahçıvan ve Turan Sarıgülle`nin başkan vekilliklerine getirildiği seçimlerde, 5 oy geçersiz sayılırken, 4 oy da boş kullanıldı.

Meral Gezgin Eriş, seçimden önce yaptığı açıklamada, Hüsamettin Kavi`nin Meclis Başkanlığı için uygun olduğunu, bu nedenle başka bir isme gerek duyulmadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!