İSO'da gelenek kazandı Kavi ve Küçük başkan

Güncelleme Tarihi:

İSOda gelenek kazandı Kavi ve Küçük başkan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2001 01:59

İstanbul Sanayi Odası'nda (İSO) yönetim kurulu başkanlığı seçimleri ‘gelenekçi’ tavırla sonuçlandı. Sekiz yıl süreyle İSO Başkanlığı yapan Hüsamettin Kavi'nin Başkan Vekili olan Tanıl Küçük'ün listesi, 66 oy alırken, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Meral Gezgin Eriş'in listesi 35 oyda kaldı.

İSO'nun sekiz yıllık Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi ise 89 oyla Meclis Başkanlığı'na seçildi. Başkanvekilliklerine de Turan Sarıgülle ile Erdal Bahçıvan getirildi.

Yönetim Kurulu seçimlerinde ise iki liste yarıştı. Sekiz yıl İSO Başkanlığı yapan Hüsamettin Kavi'nin Başkan Vekili ve Elit Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük'ün 11 kişiden oluşan listesinde, H. Halil Demirkaya, Ataman Onar, Bahattin Keleş, Mustafa Özkazanç, Zeynep Bodur Okyay, Ali İsmail Sabancı, Uran Tiryakioğlu, Bülent Demircioğlu, Mehmet Büyükekşi ve Nuri Tuna yer aldı. Tanıl Küçük, 66 oyla İSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Meral Gezgin Eriş ise, Ahmet Sakıp Gürsoy, Ali E. Çavuşoğlu, Ali Engin Keçeli, Köksal Yüceler, M. Okan Oğuz, Mustafa A. Özilhan, Mustafa Alpagut, N. Özcan Özenbay, Teoman Yenigün ve Turan N. İnkaya'dan oluşan ekibiyle oy istedi. Ancak, Eriş'in oyu 35'te kaldı.

Hüsamettin Kavi seçimlerle ilgili olarak şöyle konuştu: ‘‘İSO gelecek yıl 50 yaşına giriyor, 9 bin üyemiz var. Bir güven ve istikrar müessesesi olmayı başardık. Fikirlerimiz ve çözüm önerilerimiz son derece saygın ve etkili olabiliyor. Ben 8 yıldır başkanlık görevimi yaparken bu saygınlığı artırmaya çalıştım. Çok ağır ekonomik koşullarda görev yaptık ancak mücadelemiz kararlı şekilde sürdü. Görev sürem boyunca iki konuya özen gösterdim. Bir tanesi doğrudan üyelerimizin ihtiyaçları için kurumsal altyapıyı tamamladık, sektörlerin rekabet güçlerini ortaya çıkardık. İkinci konu ise, önerilerimizin ve projelerimizin Türkiye'ye malolması için gayret ettik.’’

Meral Gezgin Eriş ise, adaylık gerekçesini şöyle açıkladı: ‘‘Bizim göreve talip olurken düşünce noktamız şuydu; İSO kendini yenilemeyi, dinamizm kazanmayı başarabilmeli. İSO çok etkin olmalı çünkü çok ağır bir ekonomik kriz yaşanıyor ve krizin en büyük maduru sanayici’’ dedi. Eriş, önümüzdeki iki yıl içinde hem Türkiye'de hemde dünyada çok önemli gelişmeler olacağını bu yüzden İSO'nun yönetiminin yeni koşullara çok hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!