İSO, Kavi ve Dinçkök’le devam

Güncelleme Tarihi:

İSO, Kavi ve Dinçkök’le devam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

İsyanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 25 Kasım'da yapılacak Yönetim Kurulu seçimlerinde, şu andaki Başkan Hüsamettin Kavi ve Meclis Başkanı Ömer Dinçkök'ün karşısına rakip çıkması beklenmiyor.

İSO Yönetim Kurulu üyeleri, iki yıl sonra Meclis seçimleri yapılıncaya kadar, dört yıllık dönemin Kavi ve Dinçkök ile tamamlanmasından yanalar. Bu nedenle Kasım ayındaki seçimlere Hüsamettin Kavi önderliğindeki listeyle gidilmesi bekleniyor. Ancak yönetim kurulundaki bazı isimlerin değişebileceği söyleniyor.

Seçimlerde aday olması beklenen İSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Erdal Bahçevan'ın ise yakın çevresine aday olmayacağını açıkladığı belirtiliyor. Bahçevan'ın, ‘‘Hakkımda spekülasyonlar yapılıyor, fakat benim adaylık gibi bir niyetim yok. Çünkü şirketimin işleri yoğun, ona vakit ayırmak istiyorum’’ dediği öğrenildi.

Bu arada, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) eski başkanı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez de, Kasım ayında yapılacak Yönetim Kurulu seçimleri öncesinde İTO Meclis üyelerinin nabzını tuttu. Erez, geçtiğimiz cuma akşamı Başbakan Mesut Yılmaz'ın İTO'daki konuşmasından sonra meclis üyeleriyle birlikte yemek yedi. TOBB Başkanı Fuat Miras ile yemeğe katılan Erez, masaları tek tek dolaşıp İTO üyelerine, ‘‘Beni ne zaman ararsanız karşınızdayım. Makamımı aradığızda İTO Meclis üyesi olduğunuzu söyleyin. Hemen bana bağlarlar’’ mesajını verdi.

İTO'da şimdiki Başkan Mehmet Yıldırım'ın karşısına, yardımcısı Ömer Besim Küfrevi'nin aday olarak çıkabileceği belirtiliyor. Yine şimdiki Meclis Başkanı Atalay Şahinoğlu'nun da yeniden aday olacağı ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!