İsmail Emen, Başer Grubu'nda

Güncelleme Tarihi:

İsmail Emen, Başer Grubunda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Erol Aksoy'a ait İktisat Bankası'nda tam 16 yıl üst düzey yöneticilik yapan Genel Müdür İsmail Emen, kimya sektöründeki faaliyetleriyle tanınan Başer Holding'e transfer oldu. Aksoy'un ‘‘sağ kolu’’ olarak bilinen Emen, Başer Holding'te Genel Koordinatör olarak göreve başladı.

İktisat Bankası'nda uzun yıllar Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan İsmail Emen, bir dönem Türkiye Kalkınma Bankası'nda (TKB) Genel Müdürlük görevinde bulunmuştu. Emen, TKB'den ayrıldıktan sonra yeniden Aksoy'un yanına dönmüştü. Geçtiğimiz günlerde Güney Sanayii ile Aksantaş'ı da bünyesine katan Başer Holding, kimya sektörünün yanısıra tekstilde de büyüme kararı aldı. Emen, Başer Grubu'nun tekstil ihracatının 1998'de 180 milyon dolara ulaşacağını bildirdi.

Bir factoring ve leasing şirketi de olan Başer Grubu'nun 1998 hedefleri arasına bir banka sahibi olmayı da aldığı belirtildi. Emen, ayrıca grubun ambalaj üretimi için gerekli olan poly styrene hammaddesini üretmek üzere 50 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldığını da hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!