İşler Starbucks için iyi gitmiyor

Güncelleme Tarihi:

İşler Starbucks için iyi gitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 11:10

Küresel ekonomideki yavaşlama kahve zinciri devi Starbucks'ı da vurdu. Dev şirket üçüncü çeyrek için beklentilerini aşağı çekerken, hisseleri yüzde 9 değer kaybetti.

Haberin Devamı

 

Şirketin CEO'su Howard Schultz özellikle Haziran ayında ABD'de satışların düşüyor olmasının şirketin beklentilerinin aşağı gelmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

 

Bununla birlikte şirket bir süredir Avrupa'da kriz nedeniyle işlerin durgun gitmesinden de kötü etkileniyordu.

 

Schultz son yaptığı röportajda Starbucks'ın durumunu, "Küresel ekonomi ve tüketici tarafında önemli zorluklarla baş etmeye çalışıyoruz" diye özetledi.

 

Şirketin Mali İşler Direktörü Officer Alstead da analistlerle yaptığı bir görüşmede, "ABD'de bir çok bölgede müşteri trafiği önemli ölçüde azaldı ve bu durum Temmuz ayından da sürdü" diyerek şirketin içinde bulunduğu son durumu özetledi.

 

Haberin Devamı

Sektördeki uzmanlar kahve her ne kadar her gün tüketilen bir ürün olsa da 'üst segmente hitap eden bir ürün' olduğuna dikkat çekerek tüketimin azaldığını belirtiyor.

 

Şirket, dördüncü çeyrekte hisse başına 44 ile 45 sent kar etmeyi beklerken, bu analistlerin daha önceki ortalama 48 dolarlık ortalama kar tahmininin altında bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!