İşlem hacmi 116 trilyonu aştı

Güncelleme Tarihi:

İşlem hacmi 116 trilyonu aştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz'ın açıkladığı İMKB'ye özel paketin ardından borsada başlayan yükseliş dün de sürdü. Borsa endeksi dün 58 puan daha artarak 2 bin 401 puandan kapandı.

Borsada hisseler dün yüzde 2.5 oranında prim yaptı. Borsadaki dün yaşanan bir başka sevindirici gelişme işlem hacminin de artış göstermesiydi. Borsada dün işlem hacmi 100 trilyon liranın da üzerine çıkarak 116 trilyon düzeyinde gerçekleşti. Borsada önceki gün 92 trilyonluk işlem hacmine göre dünkü rakam, yüzde 26'lık bir artışı ifade ediyor.

İşlem hacmindeki artışın bir bölümü gün içi alım satımlardan kaynaklanıyor. Fakat tekrar hacmin 100 trilyon liranın üzerine çıkmasında, bir süredir nakitte bekleyen yerli yatırımcıların son çıkış dalgasını kaçırmamak için alıma geçmeleri etkili oldu.

Şimdilik yabancı yatırımcıların ciddi alımlarından söz etmek zor. Fakat en azından bir kaç gündür yaşanan çıkış dalgasında, yabancı satışlarının olmaması da, İMKB'nin yukarıya hareketini destekler nitelikte.

Borsa birinci seansa önceki günün devamı niteliğinde alıcılı başladı ve endeks 2 bin 435 puana kadar çıktı. Fakat seans ortalarına doğru gelen kar amaçlı satışların etkisiyle endeks gevşemeye başladı ve 2 bin 320 puana kadar geriledi. Birinci seansın sonuna doğru tekrar toparlanan endeks, 23 puanlık artışla 2 bin 366 puana çıktı. Birinci seansta hisseler ortalama yüzde bir oranında prim yaptı. Birinci seansta işlem hacmi de 66 trilyon lira düzeyinde gerçekleşti.

Borsada ikinci seansın açılışında satış baskısı kendini hissettirdi. İki gündür yaşanan çıkışın ardından kar amaçlı satışlar artınca endeks, ikinci seans içinde birara yüzde 1.5 oranında geriledi.

İkinci seans içindeki bu düşüşte, çarşamba günü olması nedeniyle kredili satışların da payı oldu. İkinci seansın sonlarına doğru, satışların yerini alımların almasıyla endeks tekrar yükselişe geçti ve endeks günü yüzde 2.49'luk artışla 2 bin 401 puandan tamamladı. İkinci seansta işlem hacmi sabahkinin biraz altında 49 trilyon lira düzeyinde gerçekleşti.

Başbakan Yılmaz'ın açıkladığı özel paketle birlikte biraz rahatlayan İMKB'nin yönünde, dış borsalardaki olumlu gelişmeler de etkili oluyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!