İslami kuruluşlara HSBC’den hesap kapatma

Güncelleme Tarihi:

İslami kuruluşlara  HSBC’den hesap kapatma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2014 02:11

İngiltere’de HSBC, Finsbury Park Camii ve daha birçok Müslüman işadamı ve yardım derneğinin hesaplarını kapatma kararı aldı.

Haberin Devamı

Finsbury Park Camii yetkilileri BBC’ye yaptıkları açıklamada 22 Temmuz’da HSBC’nin kendilerine bir mektup göndererek risk durumlarındaki değişim nedeniyle Camii’ye ait hesabı kapatma kararı aldığını ve bu kararın “kesinlikle din ve ırk ile ilgili olmadığını” açıkladığını söyledi. İngiliz basını HSBC’nin islami bir düşünce kuruluşunun yöneticiliğini yapan Anas al-Tikriti ve ailesine de benzer mektuplar gönderdiğini belirtti.

Finsbury Park Camii’nin hesap kapatma kararı ile ilgili olarak HSBC’yi “İngiltere’deki islami kuruluşlara yöneltilen bir islamofobi kampanyasının parçası olmakla” suçlamasının ardından bir basın açıklaması yayınlayan banka yetkilileri “Biz müşterilerle ilişki kesme kararını fazlasıyla ciddiye alıyoruz ve bu kararları hiç bir koşulda müşterimizin ırk ya da dinine bağlı olarak vermiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

The Cordoba Foundation ve Ummah Welfare Trust da HSBC’deki hesaplarının aynı dönemde kapatıldığını açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda Finsbury Park Camii bir çok aşırı islamcı militanla bağlantılı olmakla suçlanmış ve İngiliz polisi tarafından yakın gözetime alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!