İslam Dünyası’na gıda güvenliği için 600 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

İslam Dünyası’na gıda güvenliği için 600 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2012 12:57

İslam Kalkınma Bankası’na bağlı Özel Sektör Geliştirme Örgütü (ICD) Varlık Yönetimi Direktörü Farid Masood, gıda ve tarım ticareti sektörüne yönelik olarak, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla 600 milyon dolarlık yatırım kararı alındığını ve bunun için bir fon oluşturulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Bu fon ICD ve Hollandalı Rabobank’ın bir yan kuruluşu olan Robeco tarafından yönlendirilen uzman bir yönetim ekibi arasındaki stratejik bir ortaklığın ürünü olarak tanımlanıyor. ICD, İslam dünyası gıda ve tarım sektörüne yönelik ihtisası ve stratejik yatırım akışlarını desteklemek amacıyla, bölgede potansiyelinin oldukça altında kalan gıda üretimi ve arzını artırarak, gıda güvenliği konusunda gittikçe artan endişelere çözüm bulmayı hedefliyor.

İlk kamu-özel sektör işbirliği

ICD Başkanı Khalid Al-Aboodi da söz konusu fonla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu fon, hem kapsamı hem de doğası bakımından, üye ülkelerimizde gıda ve tarım sektörlerinin karşı karşıya olduğu israf ve verimsizliğe yönelik ilk kamu-özel sektör işbirliğidir. Bölgesel gıda üretimi, arzı ve ticaretini destekleyen fonun yatırımları ayrıca iş imkanları yaratılmasına, teknoloji transferine, sürdürülebilir uygulamaların gerçekleştirilmesine ve yoksulluğun azalmasına da öncülük edecektir. Fon önemli ölçüde ICD’nin İslam ülkelerindeki kaynaklarından faydalanacaktır. “

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!