Isıtma ve soğutma sektörü Sodex’99 da

Güncelleme Tarihi:

Isıtma ve soğutma sektörü Sodex’99 da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fuarı İSKİD (Isıtma Soğutma Klima İmalatçıları Derneği), İZODER (Isı, Ses, Su İzolasyoncuları Derneği) ve TTMD (Türk Tesisat Mühendisleri Derneği) destekliyor. Dünya Fuar Yapım sahibi Murat Demirtaş Fuar'ı neden İstanbul'da yaptıklarını şöyle açıklıyor: ‘‘İstanbul öyle bir şehir ki tarih boyunca nice kişiler, devletler uğruna savaşlar yaptılar. Tüm bunların tek sebebi vardı; İstanbul'un eşsiz konumu. Yerl

Sodex'99; Soğutma, Doğalgaz, Tesisat, Isıtma, Havalandırma, Yalıtım ve Klima Teknolojileri, Banyo ekipmanları, LPG Sistemleri, Sauna ve Yüzme Havuzları fuarı 06-09 Mayıs 1999 tarihlerinde ziyarete açılıyor.

Isıtma-soğutma sektörünün kalbi 3 gün boyunca İstanbul Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi'nde atacak. Fuar sabah 11.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Geçen yıl 846 şirketin katıldığı Fuar'da bu yıl 960 şirket son teknolojileri ve ürünleri sergileyecekler. Geçen yıl 35 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuar bu sene genişleyerek CNR'nin yeni inşa edilen 4'üncü salonunun da kullanılmasıyla toplam 46 bin metrekarelik bir alanda gerçekleşiyor. İlkbaharı yaşadığımız bu günlerde düzenlenen Fuar'da özellikle klima standlarının büyük ilgi görmesi bekleniyor. Soğuk kış günleri gelmeden doğalgaza geçmeyi planlayanlar da her türlü soru ve ihtiyaçlarına cevap bulacaklar.

Fuarı İSKİD (Isıtma Soğutma Klima İmalatçıları Derneği), İZODER (Isı, Ses, Su İzolasyoncuları Derneği) ve TTMD (Türk Tesisat Mühendisleri Derneği) destekliyor. Dünya Fuar Yapım sahibi Murat Demirtaş Fuar'ı neden İstanbul'da yaptıklarını şöyle açıklıyor: ‘‘İstanbul öyle bir şehir ki tarih boyunca nice kişiler, devletler uğruna savaşlar yaptılar. Tüm bunların tek sebebi vardı; İstanbul'un eşsiz konumu. Yerli-yabancı birçok insanı zengin eden İstanbul doğu ile batıyı birleştiren tek şehir. Ayrıca İstanbul tüm önemli ticaret yollarını birbirine bağlama özelliğinin yanında iki kıtayı birleştirme işlevini de tek başına görüyor. Tüm bunlar İstanbul'un ticari önemini artıran etkenler. Böylesine mükkemmel bir Fuar'a bu şehir yakışırdı.‘‘

Sodex'e büyük ilgi

Dünya Fuar Yapım konusunda dünyanın en büyük fuarı ISH\Frankfurt (23-27 Mart 1999) fuarına katıldı. Tüm katılımcılara Sodex'99 davetiyelerinin dağıtıldığı fuarda Sodex standı yoğun ilgi gördü. Standı ziyaret eden yabancı ziyaretçilere (özellikle BDT ülkeleri, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Moldovya, Bosna Hersek, Arnavutluk, İran, Suriye, Lübnan, İsrail) sektörün Türkiye'deki durumu anlatıldı. Frankfurt Başkonsolosu Şafak Göktürk de standı ziyaret etti. Göktürk; Türk firmalarının uluslararası düzeyde rekabet etmelerinin gurur verici olduğunu ve fuarların rekabet ortamının önde gelen silahlarından olduğunu belirtti.

Fuara ücretsiz ulaşım

Fuar süresince ulaşımı kolaylaştırmak için Dünya Ticaret Merkezi'ne ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Otobüsler hafta içi her saat başı, hafta sonları yarım saat arayla Sahilyolu Sirkeci Shell önü, Bakırköy Deniz Otobüsleri İskelesi önü, Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünden kalkacak. Tüm hareket noktalarına fuardan dönüş seferleri de yapılacak.

Dünya Fuar kimdir?

Dünya Fuar Yapım 1996'da kuruldu. Dünya Fuar Denizli ve İzmir'de bölgesel, İstanbul'da ise uluslararası düzeyde olan Sodex fuarlarını düzenliyor. Dünya Fuar Yapım sahibi Murat Demirtaş Türkiye'de sektörle ilgili ufak çaplı birkaç fuarın daha olduğunu ama uluslararası olan tek fuarın Sodex olduğunu belirtiyor. ‘‘Biz sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda bu fuarları düzenliyoruz. Gelişmekte olan sektörlerdeki şirketler pazar paylarını artırmak için bu fuarlara ilgi gösteriyorlar. Yurt dışında da benzer fuarlar var. Başlıcaları; ISH-Frankfurt ve Mostra Convegno Expocomfort-Milano. Sodex'e yurtdışındarn katılanların sayısı herseferinde artıyor.‘‘

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!