İşçi çıkarmadık yararını gördük

Güncelleme Tarihi:

İşçi çıkarmadık yararını gördük
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 00:00

Oyak Otomotiv ve Çimento Grubu Başkanı Celal Çağlar, geçen yılın aynı dönemine göre bu yılın ilk üç ayında üretimlerinin yüzde 75 yukarıda olduğunu belirterek, “Oyak Renault olarak 2010’un, 2009’dan daha iyi olacağını öngördük. İç satışların canlı seyrediyor olması tahminlerimizin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu yıl ümidimiz yıllık 300 bin adetlik üretimi aşmak” dedi.

Haberin Devamı

Oyak’ın bu yıl sekizincisini düzenlediği Liselerarası Matematik Yarışması’nda sorularımızı yanıtlayan Çağlar, ülke olarak dakikada bir otomobil üretecek kapasitemizin bulunduğunu anımsatarak, şunları söyledi: “Bunu şu anda kullanıyor durumdayız. Aldığımız siparişler bunun yıl sonuna kadar devam edeceği sinyalini veriyor. Otomotiv dünyada genelde bir yükseliş trendinde. Oyak Renault Mais olarak hem iç piyasa, hem dış piyasada geçen yıldan daha iyi planladık ve o şekilde devam edecek. Türkiye’de sektör büyüklüğünde daralma beklemiyoruz. Satış adetleri geçen yıldan daha fazla olacak. Geçen yıl ÖTV indiriminden dolayı ticari araçlar sanki daha az satılmış gibi göründü. Onların satış adedi de geçen yıldan daha fazla olacaktır.”
Celal Çağlar, üretime bu dönemde üç vardiya devam ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
“Geçen yıl üç vardiya hakkında şüphe vardı. Biz elemanlarımızı tuttuk. Şimdi eleman eksiltmemenin faydasını görüyoruz. 6 bin çalışanımız var. Krizde herkes verimliliği gördü. İnsanlar on kişiyle yaptığını sekiz kişiyle de yapabileceğini gördü. Bunu görmek kötü bir şey değil. Üretimin devam edebilmesi için her şeyden önce verimli olması lazım. Biz çok büyük boyutlu olmasa da yeni istihdama devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Bolu Fen Lisesi matematik şampiyonu

OYAK’ın, TÜBİTAK işbirliğiyle bu yıl sekizincisini düzenlediği ‘Liselerarası Matematik Yarışması’nda 33 puanla Bolu Fen Lisesi birinci oldu. İkinciliği 32 puanla Tekirdağ Milli Piyango Fen Lisesi, üçüncülüğü ise 31 puanla Hatay Tozçelik Fen Lisesi aldı. Şampiyon olan okul, 15 bin TL değerinde bir karma laboratuvar kazandı. Şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürü biner TL değerinde altın, başarılı öğrencilerin aileleri de biner TL tutarında hediye çekiyle ödüllendirildi. Oyak Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker, 2003’de ‘Hayat Matematiktir’ sloganıyla başlattığı bu etkinlik sayesinde matematiği seven gençleri ülkeye kazandırmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Çimentoda iç-dış tekliflere açığız

CELAL Çağlar, çimento şirketlerinin de aktif, sermaye ve ciro karlılığına ön sıralarda bulunduğuna değinerek, şunları anlattı: “2010 yılında hedefimiz bulunduğumuz konumu devam ettirmek.  Yılın nasıl geçeceği temmuz ve ağustos ayında daha netleşir. Çimentoda geçen yıl Aslan Çimento’yu aldık. Bu yıl da hem yurtdışı, hem yurtiçinde yeni tekliflere açığız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!