İşadamlarına Dışişleri brifingi

Güncelleme Tarihi:

İşadamlarına Dışişleri brifingi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Korkmaz Haktanır, Yunanistan'ın PKK terör örgütüne verdiği ve artık bütün dünya tarafından bilinen desteğin, Türkiye'nin bu ülke ile olan ilişkilerini gündeminin birinci sırasına yerleştirdiğini belirterek, ‘‘Yunanistan'ın terörizm ile bağlarını koparması ve ülkemize karşı husumet politikasına son vermesi zorunludur’’ dedi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından dün Türkiye'nin dış politikası ve güncel gelişmeler hakkında önde gelen iş çevreleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine yönelik bir brifing verildi.

Uzun zamandır dış politikanın sadece diplomatları ve dar bir çevreyi ilgilendiren konu olmaktan çıktığını ifade eden Haktanır, ‘‘Dış politika bilinçsiz yaklaşımları hiçbir zaman kaldırmaz. Dış politikanın temel kıstası ulusal çıkarlardır’’ dedi.

Büyükelçi Haktanır, PKK yandaşlarının son dönemde yurt dışındaki gösterilerine göz yumulmasına ve propaganda ile saldırılarına devam etmelerine izin verilmesine, Türk toplumunun ve devletinin müsamaha göstermesinin de mümkün olmadığını ifade etti. Haktanır, bu faaliyetlerin bir an önce son bulması gerektiğini belirtti.

Haktanır'ın konuşmasından sonra, iş çevreleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine bakanlık yetkilileri tarafından basına kapalı olarak başta ‘‘Yunanistan ile ikili ilişkiler-Ege sorunları’’, ‘‘Kıbrıs’’, ‘‘Türkiye-AB ilişkileri’’, ‘‘Türkiye-ABD ilişkileri’’ başta olmak üzere çeşitli konularda brifing verildi.

Brifinge aralarında TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Miras, Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, İKV Başkanı Meral Gezgin Eriş, TÜROB Başkanı Ali Güreli, İTKİB Yönetim Kurulu Başkanı Okan Oğuz ile iş dünyasının tanınmış adları ve bazı sendikacılar katıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!