Hüsnü Özyeğin’in hayatı kitap oldu: Sınırları zorla başarıya ulaş

Güncelleme Tarihi:

Hüsnü Özyeğin’in hayatı kitap oldu: Sınırları zorla başarıya ulaş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 21:58

İşadamı ve ’seri girişimci’ Hüsnü Özyeğin’in 72 yıllık yaşam-öyküsünün anlatıldığı ‘Bir Dünya Kurmak’ adlı kitap raflardaki yerini aldı. Gazeteci Rıdvan Akar tarafından hazırlanan kitabın yazımı Özyeğin’in hiç durmaması yüzünden tam 9 yıl sürdü.

Haberin Devamı

72 yıllık yaşamı liderlik ve cesaret vasıflarını birleştirerek kurduğu başarılı girişimcilik serüveniyle geçen ünlü işadamı Hüsnü Özyeğin’in bir hayata sığdırılması güç öyküsü ‘Bir Dünya Kurmak’ adlı biyografi kitabıyla raflardaki yerini aldı. Gazeteci Rıdvan Akar tarafından kaleme alınan kitap Özyeğin’in girişimciliğe, iyiliğe ve hayata dair başarı sırlarını paylaşıyor. Kitabın tanıtımı için düzenlenen toplantıda işadamı Özyeğin, yazımı ve basımı tam 9 yıl süren kitabı için, “En zevk aldığım kitaplar hep biyografiler olmuştur. Kitap 2007’de üniversiteyle aynı dönemde başladı. Bu zaman içinde ekonomik olayları en üst düzeyde yaşadım. Bu yüzden kitabı tamamlamak pek kolay olmadı” diye konuştu. Başarısının sırrını “Yapmak istediğim şeyler için kendimi zorladım, zamanımı iyi paylaştırdım ve sınırları zorladım”diye özetleyen Özyeğin, 29 yaşında Pamukbank’a yönetim kurulu üyesi olarak eline geçen şansın hayatının en büyük fırsatlarından biri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

FİNANSBANK BÖYLE OLMAZDI

Özyeğin için ardından Yapı Kredi dönemi başlıyor, sonra aldığı güç ve tabii cesaretiyle Finansbank’ı kurar. Ve kurup, büyüttüğü bankayı çok yüksek bir rakamla Yunan NBG’ye satar. Ardından Özyeğin için yeni bir serüven olan Fibabanka sayfası açılır. Özyeğin Finansbank satışı için halen, “Sattığımda çok şaşırdılar. Ama Yunanlar çok para koydu. Ekonomiye büyük katkı sağladı. Ben bu boyuta asla taşıyamazdım” diye konuştu.

MESELEMİZ KALİTELİ EĞİTİM

Bu kitabı asıl gençlerin okuması için yazdıklarını anlatan Özyeğin, şunları söyledi: “Özyeğin Üniversite’sine her gittiğimde kendimi kutluyorum. En büyük girişimim o. Gençlerin kaliteli eğitim alabilmesi en büyük meselemiz. Çünkü eğitim gelecekte nerede olacağımızı gösteriyor. Ve tabii gençlere iş ve sorumluluk vermek çok önemli. Şimdi çoğu girişimci olmak istiyor. Ama ben gençlere önce kurumlarda çalışıp, kurumiçi girişimci olmalarını öneriyorum. Çünkü büyük kurumlar girişimci çalışanlar istiyor artık. Sonra kendi yollarını bulabilirler.”

50 BİN KİŞİYİ İŞE ALDIM

Haberin Devamı

12 ülkede 100’e yakın şirket kuran Türkiye’nin “seri girişimcisi” Özyeğin, “Dönüp baktığımda dünden bugüne 50 bin kişiyi işe almışım” dedi. Özyeğin, hayatta en değerli varlığı sorusuna her zaman için “ailem” yanıtını verdi. Bugün çocukları Murat ve Ayşecan ile beraber Fiba Holding’i yöneten Özyeğin, sosyal sorumluluk çalışmalarında ilhamı eşi Ayşen Özyeğin’den aldığını belirtti. Gazeteci Rıdvan Akar da, 9 yıl süren kitapla ilgili, “Kitabın en önemli özelliği Hüsnü Bey’in eğitimiyle bir dünya yaratması. 9 yıl sürdü çünkü Hüsnü Bey’in hızına yetişemedim. Tam bitiyor, Hüsnü Bey yeni bir şirket alıyor ya da satıyor. Kitap, 4 bölümde tamamlanıyor” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!