İş dünyasının devleri Formula 1 için geliyor

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasının devleri Formula 1 için geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 00:00

Türkiye 25-27 Ağustos tarihleri arasında Formula 1 Dünya Şampiyonası sayesinde ikinci kez binlerce yabancıya ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, yarışları izlemek için İstanbul’a gelenler arasında bu yıl da üst düzey şirket yöneticileri olacak. Dünya devi şirketlerin CEO’ları ve başkanları, Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix’i heyecanını biletleri 2 bin 300 Euro’dan satılan ’Paddock Club’ta yaşayacaklar.

TÜRKİYE, ikinci kez Formula 1 Dünya Şampiyonası aracılığıyla binlerce yabancı konuğa ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, yarışı izlemek için İstanbul’a gelenler arasında bu yıl da üst düzey şirket yöneticileri de olacak. Özellikle Formula 1’de takımı bulunan ya da sponsorluk anlaşması olan şirketlerin CEO’ları ve başkanları, Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix’i heyecanını biletleri 2 bin 300 Euro’dan satılan ’Paddock Club’ta yaşayacaklar.

BİLET SAYISI 7 BİNE ÇIKTI:

Dünyanın önde gelen şirketlerinin üst yönetiminin ağırlandığı Paddock Club’a yoğun ilgi nedeniyle 5 bin adetlik kapasite kısa sürede dolunca, Motor Sporları Organizasyon A.Ş (MSO) gelen talepler doğrultusunda 2 bin adetlik ek bir kontenjan açmak zorunda kaldı. MSO, geçen yılki Formula yarışları sırasında üst düzey yetkililerin, bakanların ve yabancı misafirlerin ağırlandığı kulelerden birini de bu özel davetliler için Paddock Club’a ayırınca toplam kapasite 7 bin kişiye çıkmış oldu.

2300 EURO’YA VIP F1 KEYFİ:

Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix’i yarışını Pazar günü Paddock Club’da izlemenin bedeli 1950 Euro iken, antrenman ve sıralama turlarını izlemek için ise 2 bin 300 Euro’yu gözden çıkarmak gerekiyor. Geçen yıl da aynı fiyata satılan biletlerin tamamı ise tükendi. Yabancı şirket yöneticilerinin yanı sıra Türk iş dünyasının ön gelenlerinin ağırlanacağı bu özel bölümün biletleri 60’dan fazla firma tarafından satın alındı.

ÖZEL GİRİŞ VE MASAJ:

VIP izleyiciler, 2 bin 300 Euro karşılığında ise Paddock Club’ta birçok hizmetten yararlanma fırsatını buluyorlar. Bunlar arasında pit alanı turları, takımların özel bölümlerine geziler, kişiye özel takım fotoğrafları, yemek, içecek, yani Formula 1 günü yaşanabilecek ne kadar lüks varsa ödenen bu paranın karşılığında rahatlıkla alınıyor. Ana tribünün karşısından yarışı son derece rahat bir bölgeden izleme şansına sahip olunan bu biletlerin karşılığında istenirse yarış özel olarak hazırlanan terastan da takip edilebiliyor. Hatta, bir yandan dünyanın en önemli pilotlarının tarihi birincilik mücadelesine şahit olurken, Paddock Club’da masaj yaptırabiliyorsunuz.

OTOMOTİVCİLER BAŞTA GELİYOR:

İstanbul Park’taki yarışlara en fazla ilgi ise, Formula 1’de takımı bulunan ya da sponsorluk anlaşması olan şirketlerin CEO’ları ve başkanlarından geliyor. Renault Takımı adına Euromed Bölge Direktörü Luc Alexandre Menard İstanl’a geliyor. Formula 1’de yarışan takımlardan Toyota adına ise Toyota Avrupa İcra Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı Thierry Dombreval Paddock Club’da yer alacak. Formula 1 ’de boy gösteren bir diğer Japon otomobil üreticisi Honda’dan da, Avrupa Başkanı Shigeru Takagi Türkiye’de olacak. McLaren Mercedes Takımı’nda ise Alman DaimlerChrysler Finanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bodo Uebber, İstanbul Park’ta olacak. Red Bull Takımı da Kuzey Avrupa Başkanı Franz Bruckner ve Doğu Avrupa Başkanı Ahmed El-Afifi olmak üzere iki üst düzey isimle İstanbul’da temsil edilecek.

Sponsorlar da ilgi gösteriyor Bridgestone 3 isimle katılıyor

PETROL Ofisi Türkiye Grand Prix’ine ilgi gösteren arasında sponsor ve Formula 1 tedarikçi firmalarının yöneticileri de bulunuyor. Formula 1’in lastik tedarikçisi Bridgestone’un 3 üst düzey ismi İstanbul Park’a geliyor. Bridgestone Eski Başkanı ve şu an Yönetim kurulu Üyesi olan Shigeo Watanabe’nin yanı sıra Bridgestone Avrupa CEO’su Takashi Urano ve Uluslararası Operasyonlar Başkan Yardımcısı Kiyoshi Nomura yarışları izleyecek. Formula 1 araçlarına yakıt sağlayan ve Ferrari’nin sponsorları arasında bulunan Shell adına ise Başkan Yardımcısı Juan Carlos Perez’in İstanbul’da olacağı açıklandı. AMD’den ise Başkan Yardımcısı Henri Richard İstanbul’a geliyor.

Erdoğan, yarışı Romanya Başbakanı ile izleyecek

PETROL
Ofisi Türkiye Grand Prix’in izleyicileri arasında siyasiler de yer alacak. İstanbul Park’taki protokolün en üst düzey ismi ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacak. Erdoğan, Formula bir heyecanını Romanya Başbakanı Calin Popescu Tariceanu ile birlikte yaşayacak. Protokoldeki siyasiler arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın yanı sıra DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da bulunuyor.

VIP’ler tükendi, bilet satışı 50 bine ulaştı

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula 1 bilet satışlarının iyi gittiğini belirterek, "Şu anda 50 bine geldik. Üst kademe biletlerin hepsi tükendi" dedi. Bilet satışlarının iyi gittiğini belirten Yalçıntaş, "Şu anda 50 bine geldik. Üst kademe biletlerin hepsi tükendi. Helikopter servisleri, özel jet servisleri bunların hepsi tükenmiş durumda. Üst kademeden ve arzu ettiğimiz kesimden çok ciddi bir katılım olacağını şimdiden görüyorum" dedi.

HANGİ ŞİRKETTEN KİM GELİYOR

AMD Pazarlama ve Satıştan sorumlu Başkan Yardımcısı Henri Richard

AMD Rusya-CIS ve REE-Türkiye Bölgeleri Satış Direktörü Pierre Brunswick

AMD Formula 1 Pazarlama Müdürü Lara Rodini

Bridgestone Yönetim Kurulu Üyesi Shigeo Watanabe

Bridgestone Avrupa CEO’su Takashi Urano

Bridgestone Uluslararası Operasyonlar Başkan Yardımcısı Kiyoshi Nomura

DaimlerChrysler Finanstan Sorumlu Yönetim Kuru Üyesi Bodo Uebber

Honda Avrupa Başkanı Shigeru Takagi

Red Bull Kuzey Avrupa Başkanı Franz Bruckner

Red Bull Doğu Avrupa Başkanı Ahmed El-Afifi

Renault Euromed Bölge Direktörü Luc Alexandre Menard

Shell Global Sponsorluklar Başkan Yardımcısı Juan Carlos Perez

Toyota Avrupa İcra Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı Thierry Dombreval

Vodafone CEO’su Arun Sarin
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!