İş dünyasından Ankara saldırısına tepki

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasından Ankara saldırısına tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 17:28

Ankara Garı önünde düzenlenen bombalı saldırı üzerine iş dünyası vahşi saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

Haberin Devamı

TÜSİAD, Ankara'daki patlamayla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Yapılan açıklama şu şekilde:"Bugün Ankara'da gerçekleşen patlamalar sonucunda kaybettiğimiz yaşamlardan dolayı tarifsiz bir üzüntü içindeyiz. Terör ve şiddetin her türlüsünü lanetliyor, bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybeden herkesin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifa diliyoruz.  Terörün ve şiddetin ülkemizin üstüne çöktüğü bugünlerde ülkemizin başkentinde, merkezi bir yerde ve barışçıl bir halk buluşması sırasında böyle bir saldırının gerçekleştirilebilmiş olması vatandaşlarımızın can güvenliği adına son derece endişe vericidir" 

"KARARLI BİR MÜCADELENİN İÇİNDE OLMALIYIZ"

Son patlamalarla tepe noktasına ulaşan şiddet olayları ile ilgili olarak, vatandaşlarımızın can güvenliğinin ve huzurunun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi ve bu olayın suçlularının ortaya çıkarılması kamu vicdanı açısından hayati derecede önemlidir.  Başta siyasi partilerimiz olmak üzere, hepimiz, terör ve şiddete karşı kayıtsız şartsız ortak bir duruş sergilemeli, şiddet ülkemizden tümüyle sökülüp atılana kadar kararlı bir mücadelenin içinde olmalıyız. Toplum olarak sağduyumuzu kaybetmeden, demokrasiye sahip çıkarak terörün amacına erişmesini engelleyeceğimize yürekten inanıyoruz"

Haberin Devamı

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, bugün Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

Çağlar, şunları söyledi: "Ankara'da meydana gelen terör saldırısı, hepimizi derinden üzmüştür. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Bu katliamın hedefi, Türkiye'nin birlik, beraberlik ve kardeşliğidir. Bu zor günleri birbirimize daha da kenetlenerek aşacağız. Bir olacağız, onların oyunlarını bozacağız. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu acı olayı en kısa sürede açıklığa kavuşturacağına inancımız tamdır. Ülkemiz ve milletimizin bir daha böyle bir olay yaşamaması için 380 bin üyesiyle İstanbul Ticaret Odası olarak devletimize her türlü desteği vermeye hazırız. Milletimize metanet diliyoruz." TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu da Ankara’da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

ŞİDDET MEŞRU GÖRÜLEMEZ

Kadooğlu açıklamasında; “Ankara’da bugün meydana gelen terör saldırısını tüm kalbimizle lanetliyoruz. Sorumluların ivedilikle bulunması ve yetkili makamlarca cezalandırılmalarını istiyoruz. Türkiye’de miting ve gösteri alanlarının güvenliği konusunda daha yoğun önlemler alınması ve bu konuda olağanüstü bir titizlik gösterilmesi hususunun altını da çizmek istiyoruz. Türkiye zor zamanlardan geçiyor. Şiddet yeniden gündelik hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Ancak ne olursa olsun barışa, huzura, güvene olan inancımız hiç azalmamalıdır. Türkiye olarak bu zor zamanları birlikte durarak ve birbirimize inanarak atlatacağız. Sebebi ne olursa olsun şiddet hiçbir zaman meşru görülemez, haklı kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KARDEŞLİĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, terörün insanlık suçu olduğunu belirterek, "Kardeşliğimize sahip çıkalım" ifadesini kullandı. Palandöken ise, yazılı açıklamasında, Ankara'da meydana gelen patlamayı şiddetle kınadıklarını bildirdi. Türkiye'deki kardeşlik ortamına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti: "Terör insanlık suçudur. Terör nereden gelirse gelsin kardeşliğimize sahip çıkalım. Masum insanlara karşı kimden, nereden, hangi şartlarla yapılırsa yapılsın kabul edilemez, yapanları lanetliyoruz. Türkiye yoluna kardeşliğine, birliğine ve dirliğine sahip çıkarak devam edecektir. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

Haberin Devamı

'AKLISELİMLE HAREKET ETMELİYİZ'

Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, barışı ve kardeşliği hedef alan, masumların canına kasteden terörün her türlüsünü şiddetle kınadıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: Çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı Türk iş dünyası adına şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Terör eylemleri ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalı, aklıselimle hareket etmeliyiz.

'YARGI ÖNÜNE ÇIKARACAKTIR'

Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Bu çirkin saldırıları gerçekleştirenler, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağını bilmelidirler. İnanıyoruz ki devletimiz bu saldırının faillerini en kısa sürede bulacak ve yargı önüne çıkaracaktır. Türk iş dünyası adına hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!