İş dünyasında enflasyon cephesi

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasında enflasyon cephesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da iş dünyasının zirve örgütleri, siyasi partileri enflasyonla ciddi şekilde mücadeleye çağırmak için ‘‘cephe’’ oluşturdu. Bu cephe, önümüzdeki günlerde ortak deklarasyon yayınlayacak.

İş dünyasının önde gelen altı kuruluşu siyasi parti başkanlarını ve milletvekillerini enflasyonla mücadeleye çağırmak için cephe oluşturdu. İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Deniz Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Borsası ve Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin (TGSD) Başkanları bu hafta içinde milletvekillerine yapacakları çağrıyı ortak bir bildiri ile açıklayacak.

Bildiride milletvekillerinden enflasyonla mücadele, vergi ve sosyal güvenlik reformu yasa tasarılarının Meclis'ten geçmesi için aktif olmaları istenecek. İSO'da son iki Meclis toplantısında enflasyondan duyulan rahatsızlık tartışmaya açıldı. En son İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Meral Gezgin Eriş, ‘‘Bütün siyasilerden enflasyonla mücadeleyi taahhüt etmelerini isteyelim’’ önerisinde bulundu.

ALTILI KOMİTE

İş dünyasındaki bu yakınmalar üzerine altı kuruluş biraraya gelerek siyasileri ve toplumu enflasyonla mücadeleye çağırma kararı aldı. Toplantının da İSO'da 23 Martta yapılacağı duyuruldu. Ancak toplantı, Genelkurmay Başkanlığı'ının yaptığı açıklama nedeniyle, yanlış anlamalara meydan vermemek

amacıyla ertelendi. Bu altı kuruluşun başkanları bir süredir her ay düzenli olarak kendi aralarında toplanarak görüş alışverişinde bulunuyor. Ortak bir açıklama kararı bu toplantıda alındı. Önümüzdeki hafta yapılması beklenen toplantının tarihi hafta başında kamuoyuna duyuralacak. Toplantı, İSO'nun evsahipliğinde yapılacak.

AYDINLIK TÜRKİYE

TİM Başkanı Okan Oğuz yapacakları çağrının parlamenterlere ve kamuoyuna yönelik olduğunu belirterek, ‘‘Amacımız bütün siyasi partilerin enflasyonla ile mücadeleyi, vergi ve sosyal güvenlik reformunu öncelikli olarak görmeleri’’ diye konuştu.

TGSD Başkanı İsmet Özcan da şu yorumu yaptı: ‘‘2000 yılında yarınlara güvenen ve aydınlık bir Türkiye istiyoruz. Bildiri ile Türkiye'deki bütün insanların beklentilerini dile getireceğiz. Biraraya gelen bu altı kuruluş ciddiye alınmalı. Bugün İTO'nun 280 bin üyesi var. TGSD'nin üyeleri Türkiye'nin en önemli hazır giyim ihracatçılarından oluşuyor. Aynı şekilde TİM, Türkiye ihracatının tamamını temsil ediyor.’’

KİMLER VAR?

İTO Başkanı Mehmet Yıldırım

İSO Başkanı Hüsamettin Kavi

TİM Başkanı

Okan Oğuz

TGSD Başkanı İsmet Özcan

Deniz Ticaret Odası Başkanı

Cengiz Kaptanoğlu

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı

Nejat E. Basmacı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!