İş dünyası Suruç saldırısını lanetledi

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası Suruç saldırısını lanetledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 16:07

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen korkunç saldırıya ilişkin bir mesaj yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, masumların canına kasteden terörün her türlüsünü lanetle kınadıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Hisarcıklıoğlu, “Bu saldırılar ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Hayatını kaybedenler için acımız sonsuzdur. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız” dedi.

Hisarcıklıoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Çok sayıda vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı Türk iş dünyası adına lanetliyoruz. İnanıyoruz ki devletimiz bu saldırının faillerini en kısa sürede bulacak ve yargı önüne çıkaracaktır.Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah hepsinin ailesine sabır ihsan eylesin. Milletimizin başı sağolsun.”

TZOB: LANETLİYORUZ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını lanetlediklerini belirtti.Bayraktar, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin huzurunu, birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısını lanetlediklerini ifade ederek, saldırıyı gerçekleştirenlerin adalet önünde hesabını mutlaka vereceklerini kaydetti.

Şemsi Bayraktar, "Devletin, perde önündeki ve arkasındaki canileri mutlaka ortaya çıkarıp adalete teslim edeceğine olan inancımız tamdır. Milletimizin birlik ve bütünlüğüne yönelik bu tür alçak saldırılar, bu ülkeyi asla bölemeyecek, hainler kirli amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ATO'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen saldırının tüm halkı hedef aldığını belirterek, saldırganların hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklarını kaydetti.

Bezci, yayımladığı mesajında, amacı, kaynağı ve hedefi ne olursa olsun terörü lanetlediğini belirtti. Terör saldırısının Türkiye'nin istikrarını, birlik ve bütünlüğünü hedef aldığını kaydeden Bezci, saldırganların bu hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarının altını çizdi.

Türkiye'nin, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bir bütün olduğunu vurgulayan Bezci, "Bu saldırı topyekun tüm halkı hedef alan bir saldırıdır. Saldırganlar hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacaklardır. Biz geçmişte olduğu gibi bugün de her birlikte teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak karşı duracağız" ifadelerini kullandı.

Saldırıya ilişkin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinden (TMMOB) yapılan açıklamada ise saldırının sorumlularının açığa çıkarılması ve hesabının sorulmasına yönelik mücadelenin devam edeceği bildirildi.

Haberin Devamı

İTO/ÇAĞLAR: KELİMELERLE İFADE ETMEK ZOR
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Çağlar, şunları söyledi:

"Doğusundan, batısına, kuzeyinden güneyine kadar ülkemizin her yöresinden insanımızı dehşete düşüren bu kanlı terör saldırısı karşısında duyduğum acıyı kelimelerle ifade etmek mümkün değil.

Terörün dili, dini, ırkı ve rengi olmadığını bir kere daha gördük. Bu hain saldırının failleri muhakkak bulunacak ve büyük Türkiye Cumhuriyeti bunun hesabını soracaktır. Buna yürekten inanıyorum.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan saldırıyı kınarken; vefat edenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!