İş dünyası Hürriyet okuyor

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası Hürriyet okuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

A&B Halkla İlişkiler'in yaptığı bir anket, iş dünyasının yüzde 91 gibi ezici bir çoğunlukla Hürriyet'i okuduğunu ortaya koydu. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de, bu ankette ‘iş dünyasının en çok okuduğu yazar’ olarak öne çıktı.

Türkiye'nin ilk halkla ilişkiler firması A&B Tanıtım'ın üst düzey yönetici ve iş adamları arasında yaptığı ankette, Hürriyet iş dünyasının en çok okunan gazetesi, Ertuğrul Özkök de yine iş dünyasının en çok okuduğu köşe yazarı olarak belirlendi. A&B Tanıtım'ın anketine göre, iş dünyası gazetelerin önce ekonomi, hemen ardından birinci sayfalarını okuyor.

A&B Tanıtım'ın anketi aralarında Osman Boyner, Bülent Eczacıbaşı, İshak Alaton, Üzeyir Garih, Yavuz Zeytinoğlu, Hamit Belli, Ali Mansur, Kaya Turgut, Can Kıraç, Hasan Arat, Sait Akarlılar, Ali Kantur, Ümit Boyner, Canan Pak, Esat Edin gibi isimlerin bulunduğu bir grup arasında gerçekleştirildi.

Ankete göre iş dünyasının ilk okuduğu gazete yüzde 91'le Hürriyet. Hürriyet'i yüzde 82'iyle Milliyet izliyor. İşdünyası gazetelerini en çok kahvaltıda okuyor. İş adamlarının okuduğu gazetelerin köşe yazarları Ertuğrul Özkök, Hasan Pulur, Güneri Civaoğlu, Güngör Mengi, İlhan Selçuk, Nezih Demirkent ve İsmet Berkan olarak sıralanıyor.

DAP Pazarlama Araştırmaları A.Ş. tarafından değerlendirilen anket sonuçlarına göre, iş dünyasının izlediği karikatüristler de Bedri Koraman, Turhan Selçuk, Salih Memecan, Piyale Madra, Haslet Soyöz, Tan Oral, Ercan Akyol, Behiç Ak, İsmail Gülgeç olarak sıralanıyor.

ÖNCE EKONOMİ

Ankete katılanların gazeteyi okuma sırası ise şöyle:

Ekonomi, politika, köşe yazıları, dış haberler ve kültür sanat. Spor ve magazin, ekler, polis-adliye olayları iş dünyasının gündeminde alt sıralarda yer alıyor.

Ankete göre, iş dünyası dünyada ve Türkiye'de neler olup bittiğini, sabahları gazetelerden okumayı tercih ediyor. Ankete katılanların hemen hepsi işe gitmeden önce gazetesini bir şekilde evde ya da yolda okumuş oluyor. Gün içinde ya da evde bir kez daha aynı gazeteyi ya da başka bir gazeteyi iyice okuyor. Hürriyet Dergi Grubu bünyesindeki Ekonomist ve Capital dergileri iş dünyasının en çok okuduğu haftalık ve aylık dergiler sıralamasında başı çekiyor.

A&B Tanıtım'ın anketinden ortaya çıkan bir sonuç da TRT'nin haber kaynakları arasındaki önemini artırdığı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!