İş dünyası eylem planından memnun

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası eylem planından memnun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2018 21:56

İŞ dünyası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan eylem planını olumlu buldu. Açıklanan projelerin sektörlerin istekleriyle örtüştüğünü belirten iş dünyası temsilcileri, projelerin hayata geçirilmesini beklediklerini belirtti. İş dünyasının temsilcilerinin 100 günlük eylem planına ilişkin değerlendirmeleri şöyle oldu:

Haberin Devamı

-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan: Güçlü Türkiye hedefine ulaşmak adına önemli bir adım olarak gördüğümüz ve ekonomiden yargıya, eğitimden sağlığa birçok alanda köklü reformlar içeren eylem planını memnuniyetle karşılıyoruz.

-Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün: Yeni dönemde ekonominin tek elde toplanmasını doğru buluyor, açıklanan projelerin, özellikle uzun yıllardır hayata geçirilmesi beklenen ekonomik önlemlerin, hızla yürürlüğe girecek olması inancını taşıyoruz.

-İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: 100 günlük plan, üretim ekonomisinin ihtiyacı olan ve ‘hemen’ bulunması gereken çözümlere de işaret ediyor. Bu plan, kur-faiz sarmalına itilmek istenen Türkiye’nin kendi geleceğini somut projelerle kuracağını göstermiştir.

Haberin Devamı

-İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan: Sanayi açısından en önemli başlık, kalkınma bankacılığı ile ilgili alınmış karar. Böylece, gelişmiş ülkelerdeki kalkınma bankacılığını ülkemize taşıyacak bir sistem oluşturulacak. Bu konu bizim İSO olarak sanayicimizin daha nitelikli ve ucuz finansmana erişimi noktasında uzun zamandan beri dile getirdiğimiz bir talepti.

-Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin: Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankası’nın tekrar faaliyete geçirilecek olmasını, sektörün çatı kuruluşu GYODER olarak son derece isabetli bir karar olarak değerlendiriyoruz.

-Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran: Programda eğitimden sağlığa, yargıdan ekonomiye tüm alanlarda ihtiyaç duyulan adımların kararlılıkla atılacağı anlaşılıyor.

-Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir: Kamuda bir tasarruf döneminin başlaması çok olumlu. Ayrıca 40 milyar liralık kamu kaynağının tek hesaptan yönetilmesi ve takibi beklenen tasarrufu sağlayacaktır.

-İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener: Çin ile her alanda işbirliğinin arttırılmasından tarım ihtisas organize sanayi bölgesinin kurulacak olması önemli. Pek çok alanda iş dünyasının dile getirdiği konuların Cumhurbaşkanımızın 400 projesi içinde görmek bizi   mutlu etti.

 

BAKMADAN GEÇME!